Bistrița-Năsăud va participa și anul acesta la Târgul de Turism al României; vor fi promovate patru povești reprezentative pentru județ

 -  -  1980


Județul Bistrița-Năsăud va participa și anul acesta la Târgul de Turism al României, eveniment care, din cauza pandemiei de coronavirus, se va desfășura în sistem online și care își propune să promoveze cele mai frumoase zone turistice din România.

Târgul de Turism de anul acesta este virtual. Este un târg virtual al turismului românesc în care noi, Consiliul Județean, reprezentăm Bistrița-Năsăud și vom merge cu patru povești, câte una pentru fiecare zi a târgului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Mihaela Ivan, într-un interviu acordat N1 TV.

Sursa citată a completat că standul turistic al județului este deja pregătit, iar cele patru povești care vor fi prezentate au scopul de promova tocmai latura turistică a județului.

Poarta Transilvaniei este locul de unde începe povestea, prima poveste fiind cea a locului pe care poți să îl numești pentru totdeauna acasă. Este vorba despre un filmuleț pe care foarte multă lume l-a văzut deja. În cea de-a doua zi, ne-am propus să prezentăm povestea locurilor musai de vizitat, facem o rută virtuală prin foarte multe obiective turistice ale județului. În cea de-a treia zi vom prezenta povestea drumului care unește – Via Transilvanica – un proiect extraordinar al Asociației Tășuleasa Social, care a dat rezultate chiar și în an pandemic. Sunt sute de persoane care au venit în județul nostru pe Via Transilvanica, ceea ce ne bucură foarte mult. Considerăm că acest proiect este ca o coloană vertebrală care susține turismul județean. În cea de-a patra zi vom prezenta Povestea Vinului în Mocănița Transilvaniei, un alt proiect al celor de la Asociația Mocănița Transilvaniei realizat în colaborare cu noi. Noi avem în județ șapte crame, astfel că nu aveam cum să evităm acest subiect, suntem cea mai nordică podgorie din România”, a explicat Mihaela Ivan.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud îi îndeamnă pe bistrițeni să intre pe platforma pe care se va desfășura târgul de turism, unde vor avea parte de multe alte surprize.

Ediția virtuală a Târgului de Turism al României (TTRVirtual2021) este organizată de ROMEXPO, în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România.

Organizatorii precizează că evenimentul se adresează atât vizitatorului tradițional care este în căutare de vacanțe sau sejururi pe meleaguri românești, vânează oferte all inclusive sau destinații de familie, cât și călătorului nonconformist care preferă destinațiile inedite și contactul direct cu obiceiurile locului, căruia îi plac vacanțele de tipul do-it-yourself și este prieten cu tehnologia.

Platforma reunește virtual 125 de expozanți din România și străinătate: Bulgaria, Grecia, Muntenegru, Tunisia. Ei au pregătit o largă paletă de oferte pentru pentru pasionații de călătorie, au prețuri avantajoase, vacanțe personalizate și recomandări pentru călătorii în siguranță.

Toate acestea vor putea fi accesate de publicul larg din 18 februarie, ora 10:00, în platforma virtuală (www.targuldeturism.ro). Vizitatorii vor beneficia de acces gratuit pe baza înregistrării și organizatorii le promit că vor avea parte de o experiență digitală inedită din confortul casei și că vor găsi o multitudine de oferte în același loc.

La Târgul de Turism al României ediția 2021 vor fi promovate cele mai frumoase zone turistice din România, printre acestea numărându-se și obiective din Buzău, Hunedoara, Maramureș, Covasna, Călimănești, Bistrița – Năsăud, Craiova, Botoșani, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Mureș, Tulcea, Timiș, Timișoara, Târgoviște, Techirghiol, Zalău, Zlatna, Vocea Buzăului, Băile Herculane, Suceava.

Pentru cei care își doresc o vacanță de Paște și 1 Mai pe meleaguri românești, expozanții au pregătit pachete cu discounturi între 10% – 30% și servicii de închiriere a mașinilor la prețuri reduse.

Nu lipsesc nici sejururile all inclusive sau de tipul demi-pensiune pe litoralul românesc, bulgăresc sau grecesc. Pentru vacanțele achiziționate pe perioada târgului, vizitatori pot beneficia de reduceri cuprinse între 10% și 30% la hoteluri 3*, 4* sau 5*.

De asemenea, la TTRVirtual2021, vizitatorii vor găsi și oferte speciale pentru destinațiile exotice sigure: Maldive, Thailanda, Zanzibar, Dubai, Egipt, Tunisia.

Ne bucurăm că reprezentanții industriei turismului au înțeles că doar împreună putem să readucem la viața turismul și că oamenii au nevoie de astfel de evenimente, chiar și online, pentru că sunt optimiști și abia așteaptă să călătorească. Vă invit să vă înregistrați în platformă și să explorați lumea la TTRVirtual”, a transmis Mihai Costriș, Director Executiv.

Târgul va putea fi vizitat în perioada 18 – 21 februarie 2021, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

1 notes
105 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *