Bistrița participă la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. Campanie de colectare în municipiu și localitățile aparținătoare și tombolă cu premii

 -  -  967Municipiul Bistrița se implică pentru a treia oară în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, alături de Asociația RoRec și partenerii locali de colectare.

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice.

Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.

În ultimii 5 ani, rata de producere a deșeurilor electrice a crescut cu 21%! Este esențial să înțelegem că „deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materiale necesare pentru fabricarea produselor”, ne spun reprezentanții WEEE Forum. 

Prin implicarea pentru a treia oară în acest proiect, Bistrița își dovedește interesul pentru protecția mediului înconjurător și necesitatea colectării selective a acestor deșeuri.

În Bistrița și localitățile Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea, Viişoara, va avea loc o campanie de colectare a acestor deșeuri în perioada 28 septembrie – 26 octombrie 2020!

Iată mai jos detalii despre programul de colectare:

  • în intervalul 28 septembrie – 25 octombrie 2020, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 09.00 – 17.00;
  • cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate le pot aduce la Centrul de Colectare permanent din str. Zefirului, nr. 1, acesta fiind deschis de luni până vineri între orele 09.00 – 17.00 și pe 10 și 24 octombrie 2020 între orele 09.00 – 17.00;
  • în data de 26.10.2020 la Centrul de Colectare DEEE Bistrița – str. Zefirului, nr. 1, începând cu ora 12.00 va avea loc o tombolă pentru toți deponenții din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt: 2 x mixer, 2 x cafetieră, 2 x fier de călcat, 2 x aspirator.

Ai grijă de mediu și de orașul tău! Vizitează www.colecteaza.ro sau sună gratuit la TelVerde 0800 444 800 pentru mai multe detalii despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice. Alege să respecți întreaga comunitate din care faci parte, legea și, mai ales, mediul înconjurător – colectează responsabil deșeurile electrice!”, este îndemnul organizatorilor.

Pentru detalii și informații despre campanie, bistrițenii pot lua legătura cu reprezentantul Serviciului Local de Colectare Bistrița-Năsăud, Mina Nedelea, la numărul de telefon 0751 302 125.

0 notes
92 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *