Din Bistrita

Bistrița – punct de plecare în etapa a doua a Turului României

 -  - 


Municipiul Bistrița este locul de unde cicliștii care participă la cea de-a 55-a ediție a Turului României au pornit în cea de-a doua etapă a competiției, care presupune un traseu de 169 de km, de la Bistrița la Târgu Mureș. 

Cei aproximativ 130 de cicliști din 15 țări au plecat de la Bistrița spre Târgu Mureș, la start fiind încurajați de bistrițenii care au ales să îi susțină de pe margine.

Această etapă cuprinde două cățărări și trei sprinturi. Aici favorit este plutonul, care poate controla destinul acestei curse și poate organiza și trenulețe pentru sprinterii plutonului.

Traseul etapei a II-a este: Bistrița – Viișoara – Herina – Lechința – Matei – Budești – Sărmășel Gară – Satu Nou – Sânpetru de Câmpie – Pârâu Crucii – Șăulia – Miheșu de Câmpie – Sărmașu – Sărmășel Gară – Satu Nou – Sânpetru de Câmpie – Pârâu Crucii – Raciu – Voiniceni – Târgu Mureș.

AICI VIDEO din timpul etapei a II-a

Municipiul Bistrița a fost și punct de sosire în prima etapă din Turul României, etapă care s-a desfășurat pe un traseu de circa 205 km, între Satu Mare și Bistrița, și care a fost un adevărat test de putere și răbdare pentru toți rutierii.

După aproximativ 5 ore de cursă intensă, etapa a fost câștigată de germanul Lucas Carstensen de la echipa Bike Aid, urmat pe podium de Daniel Babor (Elkov Kasper) și românul Eduard Grosu (Drone Hopper). Au fost acordate și tricouri distinctive, după cum urmează: tricoul galben: Eduard Grosu (Drone Hopper), tricoul verde: Cormac McGeough (Wildlife Generation), tricoul roșu: Lucas Carstensen (Bike Aid), tricoul alb: Mika Heming (ATT Investments) și tricoul albastru: Eduard Grosu (Drone Hopper).

Turul României la ciclism se desfășoară pe un traseu de aproximativ 850 km care a pornit de la Satu-Mare și se va încheia la București, trecând prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș.

Competiția este transmisă la nivel internațional, prin intermediul Eurosport, care difuzează zilnic rezumate extinse din fiecare etapă în 50 de țări, inclusiv România.

FOTO/VIDEO: Turul României la ciclism a ajuns la Bistrița; sportivi din 15 țări au traversat județul

157 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.