Concurs de ROBOTICĂ la Bistrița cu 23 de echipe implicate. Tema concursului: realizarea unui robot ce imită un motostivuitor! Programul complet!

 -  -  1277


Începând cu data de 6 decembrie, Bistrița va avea parte de primul său concurs de robotică. Preț de două zile, 23 de echipe și peste 130 de liceeni din toată țara se vor întâlni în sala de sport a Colegiului Național Liviu Rebreanu pentru a da startul noului sezon de robotică.

 

Concursul de robotică este organizat de echipa Colegiului Național Liviu Rebreanu – Bolts and Gears, cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița Năsăud și Primăria Municipiului Bistrița.

Tibi Ușeriu, invitat de onoare! Va povesti despre provocările vieții!

La eveniment vor fi și diferite workshop-uri pentru participanți. Vineri este invitată Mihaela Ivan să prezinte tinerilor domeniul comunicării și importanța acestuia, sâmbătă va fi prezent Tibi Ușeriu pentru a povesti despre provocările vieții, iar duminică, atmosfera va fi întreținută de Sidor Costinași, liderul cercetașilor din Bistrița si expert in Public Speaking.

Tema concursului: realizarea unui robot ce imită un motostivuitor!

Acest tip de eveniment este un concurs demonstrativ, bazat pe reguli stabilite de asociația americană FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), în cadrul căreia echipele se pot antrena pentru etapele regionale și națională. În fiecare an, tema și regulile concursului sunt schimbate. De exemplu, sezonul trecut echipele participante au trebuit să construiască un prototip al unui “Rover” de pe Marte. Acesta recunoștea diferite tipuri de minerale, le colecta și le încărca intr-o “rachetă” pentru a fi aduse pe Pământ.

Anul acesta robotul trebuie să imite un motostivuitor având sarcina de a muta “cărămizi” dintr-o parte în alta a terenului, iar apoi de a le așeza una peste cealaltă, astfel formând un turn.

Pe plan internațional, competiția FIRST Tech Challenge este gestionată de asociația FIRST încă din anul 1989. Pe plan național, organizația Nație Prin Educație se ocupă de toată organizarea mișcării de robotică și a concursului. În România sunt înregistrate peste 190 de echipe de robotică, implicând peste 3.000 de elevi.

Echipele participante la concursul demo de la Bistrița vor fi:

Robopapiu – Târgu Mureș
Phoenix – Cluj Napoca
Cyberpunk – Turda
PrimeTech – Cluj Napoca
Esentza Revolution – Beclean
Rutherbots – Cluj Napoca
Filatronics – Suceava
Esentza Robotics – Beclean
Robocorns – Baia Mare
Startech – Satu Mare
RobotY HD – Hunedoara
Clever Core – Baia Mare
InfotronX – Bistrița
SgBots – Sangheorz Băi
SnakeTech – Piatra Neamț
Harambe Cartel – Arad
North-East Dynamics – Dorohoi
Wafy – Petrila
Xeo – Alba Iulia
CyberSouls – Năsăud
Bolts and Gears – Bistrița.

Acesta este programul evenimentului BISTRITA ROBOTICS DEMO, ce va avea loc la Colegiul Național Liviu Rebreanu:

vineri:

-16:00 : – festivitatea de deschidere: primirea participanților în Sala festivă.

– discursuri: Susana Gălățan (director al Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, mentor Bolts and Gears), Dorel Nicoară (mentor Bolts and Gears, Palatul Copiilor), Corina Pușcaș (lider al echipei Bolts and Gears) + prezentarea membrilor echipei Bolts and Gears.

-17:00 – 18:30 : timp de voie (vizitarea orașului, antrenament etc.)
– 18:30 – 19:30 : workshop cu Mihaela Ivan
-19:30 : cina

Sâmbătă:

– 8:00 : mic dejun
– 8:30 – 10:00 : robot/field inspection
– 10:00 – 13:00 : meciuri
– 13:00 : prânz
– 14:00 – 18:00 : meciuri
– 18:00 – 18:45 : workshop cu Tibi Ușeriu
– 18:45 : festivitatea de premiere: discursuri Radu Moldovan (Președinte Consiliul Județean Bistrița-Năsăud) și Cristian Niculae (vice-primar al municipiului Bistrița) și acordarea premiilor
– 19:30 : cina
– 20:30 : petrecere

Duminică:

– 10:00 : mic dejun
– 11:30 : festivitate de închidere: – discursuri
– 12:30 – 14:00 : workshop Sidor Costinași
– 14:00 : plecarea participanților

0 notes
402 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *