Bistrița se alătură campaniei ”Climate Action Day”. Pe 29 noiembrie, în Piața Petru Rareș va fi organizat un marș

 -  -  1245


La finele acestei săptămâni, în București va avea loc cel de-al doilea marș pentru acțiune climatică, organizat de mișcarea Fridays For Future din România şi Climate Strike România. 20 de orașe din România, în care tinerii consideră că rezolvarea problemelor climatice nu mai suportă amânare, s-au alăturat acțiunii și iniţiază demersuri de solicitare a declarării stării de urgenţă climatică. Printre acestea se numără și Bistrița. În acest sens, pe data de 29 noiembrie, în Piața Petru Rareș din oraș va fi organizat un marș la care sunt invitați să participe toți cei care susțin acest dermers. 

În data de 20 Septembrie, la primul marș de acest fel organizat în România, au fost prezenți peste 1000 de oameni în București și 800 oameni în celelalte 8 orașe în care a avut loc protestul, majoritatea fiind elevi.

Pentru că acest număr de oameni nu a fost suficient pentru a ne asculta cererile, sunteți așteptați iar, în număr și mai mare, pe 29 noiembrie. Factorii de decizie trebuie să înțeleagă că oamenii nu vor mai tolera un mediu politic care nu se iau în considerare schimbările climatice”, spun organizatorii acțiunii.

Totodată, organizatorii mai adaugă că repercusiunile schimbărilor climatice și ale încălzirii globale, fenomene accentuate de activități umane, au început să fie resimțite din ce în ce mai mult în diferite părți ale globului. Din cauza aceasta, este neapărat nevoie de o mobilizare cât mai mare pentru a se reuși pe cât posibil atenuarea acestor efecte.

În aceste condiții, toţi bistriţenii care sunt dispuşi să lupte pentru viitorul lor pe această planetă sunt aşteptaţi pe data de 29 noiembrie, în Piaţa Petru Rareş, începând cu ora 16:00 să transmită un mesaj de acţiune climatică categoric tuturor factorilor de decizie.

 

0 notes
370 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *