Bistrițean trimis în judecată pentru că a încercat să ofere mită 1.000 de euro unor polițiști care l-au prins rupt de beat la volan

 -  -  3312


Un bistrițean care a fost prins de polițiști cu o alcoolemie record la volan a crezut că poate scăpa de consecințe oferind mită. Acesta a promis celor doi agenți de poliție care l-au depistat în trafic câte 500 de euro pentru fiecare pentru a nu îl sancționa. Însă, oamenii legii l-au denunțat (despre acest lucru Ziar de Bistrița a scris AICI), iar acum bărbatul a fost trimis în judecată pentru două infracțiuni: dare de mită şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Mai exact, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, la data de 3 iunie 2018 ”în jurul orelor 03.00, inculpatul a promis agenţilor de poliţie C.O.M. şi P. A. suma de 1.000 de euro, câte 500 euro pentru fiecare, iar la aceeaşi dată, în jurul orelor 13.00, a dat agentului de poliţie C.O.M. suma de 1.000 euro pentru ca acesta să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu în mod necorespunzător, astfel încât inculpatul să nu fie tras la răspundere penală pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Potrivit aceleiași surse, bărbatul în cauză a condus pe un drum public din Bistrița-Năsăud un autoturism în timp ce avea o ”alcoolemie de 1,10 g la mie alcool pur în sânge”.

Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bistriţa-Năsăud preciza la data de 4 iunie 2018 că bărbatul a fost prins în flagrant și că acesta are 22 de ani.

”Acțiunea de flagrant a fost organizată în baza denunţului depus de către un agent de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud – Poliția Municipiului Bistrița – Biroul Rutier, prin care acesta sesiza faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 03:05, un tânăr în vârstă de 22 ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, a pierdut controlul volanului și a avariat un autoturism parcat regulamentar. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că alcoolemia celui aflat la volan era de 0,68mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei” se arăta la acea vreme în comunicatul Direcției Anticorupție.

În intervalul de timp cuprins între momentul constatării evenimentului rutier și până după prelevarea ultimei mostre de sânge, autorul faptei a promis în mod repetat agentului de poliție suma de 1.000 euro pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acum acesta va ajunge în fața judecătorilor care vor stabili pedeapsa cuvenită.

3 bookmark
0 notes
37 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.