Bistrițenii, invitați să se relaxeze și să se încarce cu energie în lanul de lavandă de la Delureni, comuna Urmeniș

 -  -  1689


În perioada 9 – 11 iulie, în localitatea Delureni, comuna Urmeniș, se va desfășura o primă ediție a unui festival dedicat lavandei.

Intitulat ”Festivalul BioLavanda”, evenimentul îi îndeamnă pe bistrițeni și nu numai să admire cel mai cultivat soi de lavandă din Regiunea Provence și să surprindă nuanțele vii de violet în cele mai frumoase fotografii. 

”Dacă câmpurile de lavanda din Provence par a fi mult prea departe, acum vă puteți bucura de culoarea și mireasma soiului Lavandin X Intermedia Grosso și în Delureni, județul Bistrița-Năsăud”, spun organizatorii festivalului.

Participanții vor avea la dispoziție un stand cu produse din lavandă certificate ecologic, dar și cu produse artizanale, se vor putea bucura de diferite decoruri pentru fotografii și organizatorii le-au pregătit și multe alte surprize.

Tariful pentru vizitarea culturii de lavandă va fi de 15 lei/persoană, în preț fiind inclusă și o sticluță de ulei esențial de lavandă. Pentru copiii cu vârste mai mici de 12 ani nu se va percepe taxă de vizitare.

Evenimentul este organizat de BioLavanda SRL – producător autorizat de butași de lavandă, care pune la dispoziție 22 de soiuri potrivite pentru ulei/utilizare decorativă, ulei esențial de lavandă certificat ecologic, flori de lavandă verzi/uscate, buchete lavandă și servicii de distilare. Festivalul se bucură și de susținerea Direcției pentru Agricultură a județului Bistrița-Năsăud, a Primăriei comunei Urmeniș și a Asociației Produs în Bistrița-Năsăud.

0 notes
814 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *