Ultimele noutati

Gregorian Bivolaru ar putea fi eliberat din Penitenciarul Bistrița

Gregorian Bivolaru, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru acte sexual cu un minor și încarcerat în Penitenciarul Bistrița, ar putea fi eliberat.

Potrivit Mediafax, Judecătoria Bistrița a hotărât, în 7 septembrie, eliberarea condiționată a lui Gregorian Bivolaru, după ce avocații acestuia au formulat o cerere în acest sens.

“În baza art. 587 Cod procedură penală, admite cererea de liberare condiționată formulată de domnul B.G., fiul lui Constantin , încarcerat în Penitenciarul Bistrița în executarea unei pedepse de 6 ani închisoare, aplicată prin Sentința Penală nr. 2591/2016 a Tribunalului București, în baza căreia a fost emis mandatul de executare nr. 7784/2016. Dispune liberarea condiționată a petentului Bivolaru Gregorian. (…) Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare“, se precizează în sentința Judecătoriei Bistrița.

Însă, decizia Judecătoriei Bistrița nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare. Agerpres informează că Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița va anunța abia mâine dacă va contesta sau nu decizia Judecătoriei Bistrița de eliberare condiționată al lui Bivolaru.

Bivolaru a fost prins în Franţa, pe 26 februarie 2016, fiind extrădat în România în 22 iulie 2016, pentru executarea pedepsei de şase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, primită în 14 iunie 2013, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Asta după ce inițial a reușit să părăsească ilegal teritoriul României și să primească azil politic din partea autorităților suedeze.

Sursa foto: www.misasenzationaltv.ro
Caricatură

Ziar de Bistrita