BLOC de 6 etaje, pe strada Grănicerilor, într-o zonă cu restricții de maxim 2 etaje! S-a realizat un P.U.Z pentru a regla situația!

 -  -  91430


S.C. BETLAR CONSTRUCT S.R.L intenționează să construiască un ansamblu de locuințe colective, pe str. Grănicerilor nr. 19. Pentru a realiza BLOCUL, investitorul a realizat un Plan Urbanistic Zonal.

Proiectul va avea probabil 115 apartamente în total.

Pe Planul Urbanistic General, terenul de pe Grănicerilor este încadrat ca zonă cu regim de construire discontinuu, cu înălțime maximă P+ 2. Terenul se încadrează în U.T.R.31-(L2), subzonă de locuire individuală cu regim de construire discontinuu cu înălţime maximă P+2, în afara zonei protejate şi parţial zonă mixtă (locuinţe regim înalt, instituţii şi servicii).

Investitorul promite că va realiza căi de acces pietonale, spațiu verde și câte 1 loc de parcare/apartament.

Ce implică PUZ-ul!

În cadrul acestui ansamblu, se propune realizarea unui imobil după cum urmează:

Primăria municipiului Bistriţa va orgniza o dezbatere publică a Proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Construire ansamblu de locuinţe colective în regim de înălţime D+P+4E+2ER şi amenajări exterioare”.

Obiectul PUZ este de a schimba limitele urbanistice cu privire la regimul maxim de înălţime, indici urbanistici şi circulaţii reglementate în PUG Bistriţa prin RLU. Se va restructura parcela care face obiectul PUZ, stabilindu-se un perimetru construibil, retragerile de la aliniamentele propuse şi definirea cât mai riguroasă a poziţionării circulaţiilor carosabile perimetrale amplasamentului studiat.

Zona Grănicerilor devine super-aglomerată! Peste 200 de apartamente au apărut în ultimii 2 ani!

Strada Grănicerilor deservește cartierul “lui Harșianu”, respectiv cele 4 blocuri construite în apropierea centrului comercial. În apropiere s-a mai construit un bloc cu 68 de apartamente (de către patronii de la MIS Grup) și s-a realizat o stradă de incintă care se conectează cu str. Grănicerilor prin poligonul auto din apropiere.

Prin modificările aduse PUG-ului, va apărea un NOU bloc pe Grănicerilor. Din aceste considerente, traficul va deveni super-aglomerat, iar Primăria Bistrița trebuie să găsească soluții urgente pentru fluidizare.

Dezbaterea publică va avea loc la sediul Primăriei Bistrița, astăzi, de la ora 16. Procedural, urmează supunerea la vot a proiectului, într-o ședință de Consiliu Local iar dacă proiectul va obține majoritatea, investitorul poate demara proiectul tehnic și solicita autorizația de construire.

CLICK pentru a vedea dezbaterea publică pentru BLOCUL de pe Grănicerilor!

Citiți și:

Citiți și:

9 notes
555 views
bookmark icon

5 thoughts on “BLOC de 6 etaje, pe strada Grănicerilor, într-o zonă cu restricții de maxim 2 etaje! S-a realizat un P.U.Z pentru a regla situația!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *