Ultimele noutati

Bloc NOU pe Calea Moldovei, în sensul de la Benzinăria MOL! Marius Negrea e investitorul care ridică un imobil de 6 etaje, la STRADĂ!

Primăria Bistrița a autorizat construcția unui bloc de 6 etaje, la intersecția străzii Lucian Blaga cu Calea Moldovei. Imobilul va avea S+P+4E +2 E retrase și este construit de Marius Negrea, patronul firmei Consult Imobil. Șantierul a început deja și muncitorii lucrează la subsolul clădirii, unde se vor amenaja parcări!

Investitorul realizează un bloc de 6 etaje la câțiva metri de un alt bloc din vecinătate. Regulamentele de urbanism în ce privesc vecinătățile pot suferi derogări, prin realizarea de Planuri de Urbanism Zonale.

VIDEO

Pentru această investiție s-a realizat un Plan Urbanistic Zonal, care ulterior a fost modificat, în 2011. Plan Urbanistic Zonal – Modificare parţială PUZ UTR 12, etapa I pentru Construire locuinţe individuale P+1E+M şi colective P+2, 3E, obiective de utilitate publică şi servicii S+P+3-5 E, în Bistriţa, str. Lucian Blaga.

La realizarea Planului Urbanistic General în anul 2013, pentru parcela lui Negrea s-a putut adăuga un etaj în plus și investitorul construiește acum un imobil cu 4 etaje + 2 etaje retrase.

Trafic sufocant pe Calea Moldovei, zona unde Primăria a autorizat cartiere de blocuri și 2 Galerii Comerciale!

Zona este una aglomerată și Primăria Bistrița trebuie să găsească soluții urgente pentru fluidizarea traficului. În zona Galeriilor comerciale se construiește un cartier de 4 BLOCURI și în zona Selgros va apărea un nou complex comercial. Pe Calea Moldovei s-a dezvoltat un puternic pol comercial, însă pe ceeași infrastructură.  La această oră NU există variante ocolitoare și nici proiecte de anvergură care să fluidizeze traficul de pe Calea Moldovei, dar cu toate astea, urbaniștii au autorizat blocuri, galerii comerciale și astfel zona s-a aglomerat!

Strada Lucian Blaga DN 17 C face legătura cu drumul de centură al orașului și traficul greu este dirijat pe această arteră . Traficul este îngreunat și de trecerea la calea ferată ne-semnalizată de pe aceeași stradă!

Urbaniștii din Primăria Bistrița sunt cu ochi-n patru în privința investiției de pe Lucian Blaga, mai ales că Marius Negrea mai are la activ investiții unde NU a respectat legislația în vigoare și a atras atenția procurorilor. Este cazul blocului de pe Crinilor, unde investitorul a ridicat 3 niveluri în plus (2 etaje + casa liftului) la blocul de pe Crinilor! Pentru acest șmen imobiliar, Negrea a fost trimis în judecată și procesul este în desfășurare! Deși proiectul similar de pe strada Crinilor este în afara legii, deja încep să se vândă apartamente la peste 800 de euro pe metru pătrat. 

Blocul de pe Lucian Blaga este construit pe o parcelă relativ îngustă, dar după cum se vede imagini, imobilul este unul spectaculos cu terase la etajele superioare, cu spații comerciale la parter și spații verzi. 

Administrația Crețu sufocă orașul iar urbaniștii dorm de-amiază! Primăria Bistrița refuză să modifice regulamentele locale de urbanism și preferă o lege de-amu’s 20 de ani… ca afaceriștii să NU fie obligați să facă parcare la fiecare apartament!

Locurile de parcare reprezintă o problemă încă nereglementată de administrația locală, care impune un loc de parcare/100 de metri pătrați… detaliu care permite dezvoltatorilor să construiască apartamente la care să NU asigure loc de parcare.

HOTĂRÂRE nr.525 din 27 iunie 1996
pentru aprobarea Regulamentului general de urbanismea din 1996
 prevede un loc de parcare/ la fiecare 100 mp.

5.11.2 – Pentru construcţii de locuinţe colective sau semicolective cu acces şi lot folosit în comun: Se va asigura minim 1(un) loc de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa• construită desfăşurată de maxim 100 mp; Se vor asigura minim 2(două) locuri de parcare pentru fiecare apartament cu• suprafaţa construită desfăşurată mai mare de 100 mp. Este necesară suplimentarea cu minim 20% a totalului de locuri de parcare/garare• stabilite, pentru vizitatori.

 

 

 

 

Administrația Crețu NU intervine decisiv pentru tranșarea definitivă a acestor portițe speculate la maxim care permit dezvoltatorilor imobiliari să construiască apartamente fără locuri de parcare, să îngrămădească blocuri în zone de case, să modifice coeficienții de spațiu verde, să ridice etaje-n plus, să NU respecte distanțele dintre vecinătăți și să fenteze restricțiile din Planul Urbanistic General fiind intersați de câștigul imediat/metru pătrat.

 

 
Comentarii

  • Voi credeti ca procurorii nu stiu cine e in spatele acestor afaceri si il cred pe Negrea asta, un biet profesor de sport? Nici acar nu au avut inspiratia sa se asocieze cu un strain sa mai mascheze banii murdari si o dau asa pe fata cu tupeu si ne cred prosti pe totzi

  • Excroci, mi au aratat o plansa cu rosu si galben si mi au zis ca e zona mixta cu regim de inaltime de P+2 etaje. S-a schimbat zona intre timp? O sa platiti pentru asta cat de repede. Daca nu ma cheama Negrea nu am nicio sansa?

  • NEGREA nu este baiat prost, ii are la mana pe toti de aceia nu respira in fata lui. Daca incepe sa vorbeasca e BAI MARE.

  • Cum? Tatuca Olteanu este in spatele realizarilor acestui profesor. Doar nu credesti ca a avut el atstia bani. Se vor descoperii multe. Toti din primarie sunt la picioarele lui, oare au si ei apartamente moca? Intreb nu dau cu parul. Ulciorul nu merge de multe ori la apa. Doamne da.

  • Cum a ajuns un biet profesor de sport sa aiba investitii de milioane de euro?

  • Asteptam cu interes sentinta cu blocul de pe Crinilor. Sa vedem ce judecator risca sa ii tina partea lui Negrea. DNA urmareste dosarul ha ha ha

  • Asta constuieste in drum, nu trebuie sa aibe 20 m sau mai mult din Dr. National? si str. Nasaudului?Ce darcu face politia locala sau urbanisti sau nu indraznesc sa se puna cu Olteanu, pardon Negrea?Doamne cat de corupti trebuie sa fie toti.

  • Pai mie mi s a spus ca maxim regim de inaltime P+2E. Cum dracu face asta 7 etaje? Care sunt regulile, pentru unii muma pentru altii ciuma? Sau sa nu caste Negrea gura ca ar putea spune multe. Era sa zic Olteanu sa traiesti ca numsi abuzuri faci in orasul asta. Ai distrus orasul si vad ca, cu sprijinul celor din urbanism si primarului o faci incontinuare. Vine vremea scadentei.
Caricatură

Ziar de Bistrita