Bogdan Ivan, despre creșterea voluntară a salariului minim: ”Măsura nu reprezintă o obligație, ci este o oportunitate de a asigura o creștere netă a veniturilor angajaților”

 -  - 


Deputatul PSD Bogdan Ivan consideră că măsura care vizează creșterea voluntară cu 200 de lei a salariului minim reprezintă ”o oportunitate pentru angajatori de a asigura o creștere netă a veniturilor angajaților, fără a fi taxați suplimentar”.

Antreprenorii vor putea crește salariul minim al angajaților cu 200 de lei. Cu taxe zero către stat. Concret, acești 200 de lei vor ajunge direct în “buzunarul” angajatului. Este foarte important faptul că această măsură nu reprezintă o obligație pentru angajatori, ci oportunitatea de a asigura o creștere netă a veniturilor angajaților, fără a fi taxat suplimentar de stat”, a transmis deputatul Bogdan Ivan, printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Parlamentarul PSD afirmă că o astfel de măsură a fost solicitată de mai mulți antreprenori din Bistrița-Năsăud.

Mă bucur că Guvernul României și Ministrul Finanțelor Adrian Câciu au ținut cont de propunerile venite în timpul dezbaterilor organizate la Bistrița. De la 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar, nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii”, a mai completat Bogdan Ivan.

De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanței de urgență și până la 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei.

Această măsură ar urma să se aplice începând cu data de 1 iunie 2022.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.