Bogdan Ivan (PSD): 9 mai este ziua care a adus pacea și unitatea în Europa

 -  -  18


Deputatul PSD Bogdan Ivan a transmis, printr-o postare pe o rețea de socializare, un mesaj cu prilejul zilei de 9 mai, o zi cu semnificații multiple.

””Noi nu coalizam statele, ci unim oamenii”. – Jean Monet. 9 mai este ziua care a adus pacea și unitatea în Europa. Sper că și în acest an, 9 mai să fie un simbol care aduce pacea, dialogul și înțelepciunea! Data de 9 mai a marcat evoluția României prin proclamarea independenţei de stat în 1877. La acea dată, ministrul de Externe Mihail Kogălniceanu, declara în Camera Deputaţilor: “Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare”. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru viitorul lumii. Doar de noi depinde ca acest lucru să fie faptic. La mulți ani România, la mulți ani Europa!”, a transmis deputatul Bogdan Ivan.

La Bistrița, pentru a marca Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial și Ziua Europei (sărbătorite la data de 9 mai), precum și Ziua Independenţei Naționale a României (sărbătorită la 10 mai), autoritățile județene au organizat luni, la Monumentul Eroilor din Piața Petru Rareș, o ceremonie militară și religioasă.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.