Bogdan Ivan (PSD): ”Actuala guvernare de dreapta declară război oamenilor din clasa de mijloc”

 -  -  11020


Deputatul PSD Bogdan Ivan susține că actuala guvernare de dreapta ”declară război oamenilor din clasa de mijloc” și că ignoră problemele reale cu care se confruntă comunitățile locale, inclusiv cele din județul Bistrița-Năsăud. În opinia deputatului, proiectul Legii bugetului de stat pe acest an propus de Guvern este ”unul de austeritate maximă și de subdezvoltare”. În plus, parlamentarul s-a arătat nemulțumit de faptul că sute de amendamente care vizează județul Bistrița-Năsăud și care au fost depuse la acest proiect au fost respinse.

Ieri, la Parlament, au avut loc dezbateri pe tema bugetului. În total, Partidul Social Democrat a depus 2.626 de amendamente la Legea bugetului de stat, amendamente discutate cu comunitățile locale și fundamentate pe nevoile oamenilor din toată România. La nivelul județului nostru am depus 240 de amendamente la Legea bugetului de stat, care, într-un simulacru de democrație, au fost votate de actuala putere în bloc pentru a fi respinse. Inclusiv parlamentarii județului Bistrița-Năsăud au votat pentru respingerea acestor amendamente în cadrul comisiilor lor. Sunt foarte curios cum vor vota săptămâna viitoare, luni și marți, când vor avea loc dezbaterile finale pe amendamente. Amendamentele noastre sunt discutate cu comunitățile locale, cu oamenii care au cea mai mare aplecare asupra nevoilor din comunități – primarii – și vorbesc de toți primarii județului nostru, indiferent de culoarea politică. (…) Este evident faptul că acești oameni nu au ținut absolut deloc cont de părerile specialiștilor, au venit cu o întârziere de mai bine de două luni cu acest buget și astăzi suntem în situația în care proiectul de buget al actualei guvernări a fost aprobat în mai puțin de două ore în toate comisiile parlamentare și au fost respinse absolut fiecare dintre amendamentele depuse de noi”, a declarat Ivan într-o conferință de presă.

Deputatul PSD a adăugat că, în opinia sa, aceste amendamente au fost făcute pentru a duce resurse exact acolo unde este nevoie. ”Nu parlamentarii PSD, nu Partidul Social Democrat și nu primarii PSD iau acești bani, ci comunitățile locale. E ca într-o familie”, a mai spus sursa citată.

Deputatul a ținut să sublinieze că, în perioada de guvernare a Partidului Social Democrat nu au existat astfel de situații, oferind și câteva exemple.

”Din totalul de peste 450 de proiecte finanțate în județul Bistrița-Năsăud, în timpul guvernării PSD, un număr de 124 au fost finanțate pentru primari ai Partidului Național Liberal. Spun acest lucru ca să închidem mitul potrivit căruia atunci când PSD a fost la guvernare a dat bani doar pentru comunitățile conduse de primari PSD. Pe de altă parte, după un an și jumătate de guvernare de dreapta, au fost ”finanțate” două mari proiecte – un proiect la Tiha Bârgăului, accesat de administrația locală de acolo pentru panouri solare pentru casele izolate care nu au acces la rețeaua electrică și cel de-al doilea – bani pentru studii pentru centura ocolitoare a Becleanului, inițiativă pornită încă de pe vremea PSD. În rest – zero”, a completat Bogdan Ivan.

În opinia parlamentarului bistrițean, planul actualei guvernări este de ”austeritate maximă și de subdezvoltare”.

În cazul Ministerului Dezvoltării, cifrele sunt cele care nu mint. Pe noul proiect de buget, PNDL va avea cu 19,2% mai puțin decât în anul 2020, care, la rândul său, a avut cu 30 la sută mai puțin decât în anul 2019. Așa că, astăzi, prin tot ceea ce fac actualii guvernați, prin ignorul pe care îl dau primarilor, președinților de consilii județene și comunităților locale arată că au o cu totul altă agendă decât cea reală a oamenilor”, a mai adăugat sursa citată.

Deputatul a completat că în proiectul de buget pe anul acesta sunt prevăzute micșorări ale bugetelor Ministerului Sănătății, Ministerului Educației.

După ce a analizat actualul proiect al Legii bugetului stat, deputatul PSD a ajuns la o concluzie: ”Actuala guvernare de dreapta declară război oamenilor din clasa de mijloc. Asta este concluzia mea”, a încheiat Ivan.

1 notes
145 views
bookmark icon

One thought on “Bogdan Ivan (PSD): ”Actuala guvernare de dreapta declară război oamenilor din clasa de mijloc”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *