Bogdan Ivan (PSD): ”Coaliţia ce face?”

 -  -  11032


Într-o declarație politică, deputatul PSD Bogdan Ivan a criticat modul în care actuala coaliție gestionează nu doar situația pandemică, dar și alte probleme cu care se confruntă unele administrații locale din țară. De asemenea, Ivan s-a arătat nemulțumit și de situația din unitățile de învățământ.

Redăm integral declarația politică a deputatului Bogdan Ivan:

”Stimați colegi, spre sfârşitul anului trecut, românii au votat cu bună credinţă partidele care să-i reprezinte în Parlamentul României. Era o situaţie ceva mai bună ca acum, e drept, pentru că PNL-ul a reuşit să scadă incidenţa artificial, dar voturile de atunci aveau acelaşi scop pe care românii îl vor şi acum: să ieşim din criza economică şi sanitară.

Unele partide şi-au continuat lupta începută, altele s-au trezit brusc că trebuie să lase ONG-urile şi scandalurile pentru a guverna România. Însă fără succes, pentru că nu s-au obosit să înveţe legile. Sigur vă mai amintiţi că înainte să plece, Vlad Voiculescu a dat un ordin care n-a fost aprobat de premierul ţării, cel care ia, constituţional, ultima decizie.

Asta, stimaţi colegi, ori e ignoranţă faţă de ce înseamnă o funcţie publică, ori e rea voinţă! Partidele sunt votate să reprezinte oamenii, să facă treabă pentru cetăţeni. Două oraşe mari din România, Iaşi şi Bucureşti, au bugetele în aer din cauza unor orgolii politice. Ca reprezentare, nici nu vă comparaţi cu cei de la AUR. Măcar ei n-au pretins altceva în campanie. Şi luptă pentru votanţii lor. Nu cred că cineva a votat pentru USR+ pentru a bloca bugete. Aţi fost trimişi acolo să rezolvaţi problemele oamenilor şi vă bateţi joc de cei care v-au dat votul pentru a putea schimba ceva.

Şi n-aţi schimbat nimic. Poate doar recordurile la incompetenţă, pentru că lucrurile în guvern se mişcă, din păcate, ca pe vremea lui Băsescu, în 2009, când majoritatea miniştrilor din Guvernul Boc aveau două portofolii ministeriale. Nu ştim de ce nu avem aprobare pe PNRR, de ce nu s-au anunţat investiţii majore, de ce nu sunt proiecte care să sprijine tinerii şi lista continuă. Dacă vă înjunghiaţi reciproc, domnilor din PNL şi USR+, nu veţi face prea multe.

Nu pot să îmi explic, de exemplu, de ce pe 10 mai se deschid şcolile, iar noi suntem în aceeaşi situaţie ca şi atunci când le-am închis. Nici n-a trecut mult de când domnul Cîmpeanu se certa pentru testele din şcoli cu Voiculescu, iar acum nimic. Nici acum nu ştim cum se va proceda dacă apar infectări în rândul elevilor şi cum prevenim acest lucru, ceea ce creează haos. Pentru că atunci când nu vă mişcaţi, dragi colegi guvernanţi, lucrurile se mişcă singure şi impredictibil!

Ce face domnul Cîmpeanu?! Pentru că abia acum s-a trezit şi dumnealui să permită învăţământul faţă în faţă pentru copiii din ciclul primar, când PSD şi-a dat seama de anul trecut că un copil nu poate învăţa online cum să scrie şi să citească. Când noi am propus asta erau 2.700 de localităţi în scenariul verde, acum sunt 1.800.

Şi atunci, nu e corect să vă întreb, dragi colegi, pe toţi: coaliţia ce face? Ce a făcut în ultimele luni substanţial pentru România? Pentru oamenii de rând?

După acest mandat oamenii vor învăţa un lucru: cearta inutilă e mai rea decât prostia. Dar normal că nu veţi fi de acord cu mine, PNL şi USR+, pentru că aşa cum a văzut toată lumea, nu faceţi nimic. Sunteţi doar Gică Contra”.

1 notes
157 views
bookmark icon

One thought on “Bogdan Ivan (PSD): ”Coaliţia ce face?”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *