Politic

Bogdan Ivan (PSD): ”Deblocăm achizițiile publice din România!”

 -  - 


Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede deblocarea achizițiilor publice din România și dublarea pragurilor privind valoarea achiziţiilor directe, a anunțat deputatul Bogdan Ivan.

”Am votat un proiect de lege pe care l-am inițiat împreună cu colegii din PSD și din Coaliție, un proiect de lege solicitat de primarii din Bistrița-Năsăud, care simplifică total achizițiile publice directe din România! Pentru o absorbție a banilor din PNRR și din noul Exercițiu financiar european, am dublat plafoanele achizițiilor publice directe. Mai mult, criteriul de atribuire a licitațiilor publice nu va mai fi prețul cel mai mic, ci raportul calitate-cost. De asemenea, scrisorile de garanție bancară pentru constructori pot fi emise și de instituții financiare nebancare! Comparativ cu țările din Europa, România are o abordare severă asupra achizițiilor directe, cu un plafon al achizițiilor directe de 10 ori mai mic (Ex. Germania: ~5.4 milioane euro)!”, a explicat Bogdan Ivan.

Camera Deputaților este for decizional, urmează ca legea să fie promulgată de Președintele României și să intre în vigoare!

69 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.