Bogdan Ivan (PSD): Mai multe comune din Bistriţa-Năsăud vor primi înapoi banii pentru lucrările de cadastru general

 -  -  11087


Mai multe unități administrativ-teritoriale din județul Bistriţa-Năsăud, printre care și municipiul Bistrița, ar putea să își recupereze banii pe care i-au cheltuit din bugetul local pentru lucrările de cadastru general, susține deputatul PSD Bogdan Ivan. Potrivit parlamentarului, acest lucru va fi posibil dacă Parlamentul va adopta un proiect care vizează modificarea Legii cadastrului.

”Săptămâna aceasta, în Comisia juridică a Camerei Deputaților, din care face parte și deputatul PNL Diana Morar, colegii mei de la PSD, plus cei de la UDMR, AUR şi USR au fost alături de trei amendamente pe care le-am depus împreună cu Diana Morar la un proiect important pentru modificarea Legii cadastrului, a precizat Bogdan Ivan într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, unul din cele trei amendamente prevede că mai multe unități administrativ-teritoriale din județul Bistriţa-Năsăud vor putea să își recupereze banii pe care i-au cheltuit din bugetul local pentru lucrările de cadastru general.

Unui număr de cinci comunităţi din Bistriţa-Năsăud le vor fi rambursaţi banii prin care au făcut cadastrul general din bugetul propriu. Mă refer la municipiul Bistriţa, comunele Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Ilva Mare şi Ilva Mică”, a completat sursa citată.

Bogdan Ivan a adăugat că un alt amendament vizează majorarea sumelor decontate pentru lucrările de cadastru general.

”Costul decontat de ANCPI primăriilor a crescut ca și coeficient de la 1:2 la 1:4 şi 3,6. Adică, practic, a crescut de la 60 de lei, cât era la începutul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară la 302 lei, în situația intravilanului. Primarilor din județul Bistrița-Năsăud care vor începe să facă cadastrul general din resurse proprii, imediat ce vor depune un sector cadastral, le vor fi decontați acești bani de ANCPI, urmând ca și contribuția directă a primăriei să fie infinit mai mică. Deci vorbim de o diferență de câteva sute de lei după ce aceste amendamente au fost votate în Comisia Juridică”, a mai spus Bogdan Ivan.

Potrivit deputatului, proiectul pentru modificarea Legii cadastrului va fi votat în plen în sesiunea din toamnă.

1 notes
212 views
bookmark icon

One thought on “Bogdan Ivan (PSD): Mai multe comune din Bistriţa-Năsăud vor primi înapoi banii pentru lucrările de cadastru general

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *