Politic

Bogdan Ivan (PSD): ”Programul ‘Anghel Saligny’ – foarte important pentru zona administrativă a județului. Urmează investiții de peste un miliard de lei”

 -  - 


Deputatul PSD Bogdan Ivan afirmă că Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” a fost mult așteptat de primarii din Bistrița-Năsăud și completează că fiecare unitate administrativ-teritorială din județ va beneficia de finanțare pentru cel puțin un proiect. 

”Anghel Saligny este un program foarte important pentru zona administrativă a județului și un program mult așteptat de toți primarii din comunitățile din județ. Acesta ar o valoare de peste un miliard de lei și a fost închis ca și configurație în această săptămână, după îndelungi optimizări. Prin acest program, fiecare comunitate din județ va avea cel puțin un proiect de investiții consistent, atât în zona infrastructurii de apă și canalizare, cât și în zona de asfalt. Sunt 85 de proiecte în această fază. Urmează ca fiecare dintre primării să semneze contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și apoi să updateze în platforma națională toate documentele și în cel mai scurt timp să înceapă fie procedura de achiziție, fie lucrările, acolo unde achizițiile au fost făcute. Statistic vorbind, din punctul meu de vedere, acesta reprezintă cel mai nou program de finanțare din ultimii doi ani. (…) Judecând ca și proporție a sumelor de bani date pe cap de locuitor, județul Bistrița-Năsăud se situează în primele 3 județe din România”, a spus deputatul Bogdan Ivan, vineri, într-o conferință de presă.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, lista proiectelor care vor beneficia de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” cuprinde 85 de obiective de investiții, cu o valoarea totală de 1.027.451.586,96 lei.

Ministerul Dezvoltării a decis: 85 de obiective de investiții din Bistrița-Năsăud vor fi finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”. Care sunt acestea

 

141 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.