Bogdan Ivan (PSD): ”Unii au ales vorbele în jocul politico-administrativ, în vreme ce Consiliul Județean a ales faptele”

 -  -  1023


Deputatul PSD Bogdan Ivan este de părere că decizia Consiliului Județean Bistrița-Năsăud de a prelua echipa de fotbal FC Gloria Bistrita, clasată pe locul 3 în sezonul recent încheiat al Ligii a III-a, este una ”corectă” și consideră că aceasta ține cont de dorința cetățenilor județului.

”Gloria este a noastră. A tuturor. În jocul politico-administrativ, unii au ales vorbele, iar Consiliul Județean faptele. Asta este diferența. Avem echipă de fotbal. Hai Gloria! Consiliul Județean salvează fotbalul bistrițean! Primăria Bistrița s-a jucat doar cu vorbele! Vrem, nu vrem, fotbalul este un fenomen social, dincolo de a fi un sport. Amintirile cu echipa de fotbal Gloria Bistrița nu pot fi șterse din mentalul colectiv al bistrițenilor iar continuitatea acestui sport în județ este pasul corect al unei administrații responsabile. Deși în campania electorală promisiunile au curs precum apa Bistriței, administrația liberală a orașului a dovedit că se pricepe la un singur joc: jocul cu vorbele. Conștient de importanța fotbalului, ce s-a revăzut în timp prin lansarea unor fotbaliști care au făcut cinste județului și țării, precum Gabi Balint, Viorel Moldovan și mulți alții, Consiliul Județean condus de președintele Radu Moldovan a decis să sprijine fotbalul județean. O măsură corectă și în consens cu dorința cetățenilor acestui județ. Acum, începând de la echipele de juniori până la echipa mare, vor fi asigurate condiții de performanță. Copiii și tinerii pasionați de fotbal au din nou o șansă. O șansă oferită de Consiliul Județean care s-a gândit că aici, în Bistrița-Năsăud, fotbalul poate fi din nou acasă. În aceste zile se desfășoară Campionatul European. România din păcate nu s-a calificat. Nu avem valoarea de altădată. Una dintre cauze a fost identificată de specialiști: lipsa de interes a autorităților în sprijinirea sportului de performanță. Iată că în județul nostru, CJ sprijină și handbalul și fotbalul. Fotbalul nu este un doar un joc. Poate înțelege și administrația locală liberală”, a scris pe Facebook deputatul Bogdan Ivan.

Declarația deputatului vine în contextul în care Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a adoptat miercuri, în ședință ordinară, un proiect de hotărâre care vizează modificarea hotărârii privind înființarea Clubului Sportiv ”GLORIA 2018” Bistriţa-Năsăud, instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Practic, administrația județeană a aprobat înființarea unor secții de volei, golf și fotbal în cadrul Clubului Sportiv ”GLORIA 2018” Bistriţa-Năsăud și preluarea echipei de fotbal din Liga a III-a. Proiectul a fost adoptat cu 26 voturi pentru, unul împotrivă și două abțineri.

După adoptarea proiectului, și reprezentanții clubului de fotbal au transmis un mesaj: ”Gloria are viitor! Suntem onorați și salutăm decizia Consiliului Județean Bistrița-Năsăud de a prelua echipa fanion a orașului nostru. Această decizie îi va uni pe bistrițeni și îi va aduce împreună, pentru că: fotbalul unește oameni, creează emoție și vom putea striga, în continuare, într-un singur glas “Hai, Gloria!”.

FC Gloria Bistrița a terminat sezonul 2020 – 2021 pe locul 3 în Seria 10 a Ligii a III-a.

0 notes
148 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *