Ultimele noutati

Florin Bojor JOACĂ tare, pe stilul lui: “Să ieşim în stradă dacă Dragnea este acceptat ca parlamentar?”

Profesorul Forin Bojor supervizează de pe margine activitatea societății civile și își folosește blogul personal pentru a interacționa cu cititorii lui. https://florinioanbojor.wordpress.com/. Bojor a candidat pentru Consiliul Local și a avut o campanie în care a criticat administrația Crețu, încercând formarea unui nucleu civic, care să reacționeze la deciziile ce privesc Bistrița.

De pe margine, Florin Bojor veghează la viața cetății și voalat lansează invitații de protest, în spirit civic.

MITING anti-Dragnea?

“După cum toată lumea ştie, Partidul Social Democrat (PSD) a câştigat alegerile parlamentare din România din 2016. Democraţia înseamnă că cei care câştigă conduc, iar ceilalţi ascultă şi se supun. Însă acest lucru nu înseamnă că învingătorii au dreptul să calce în picioare legile de factură morală pe care ei înşişi le-au făcut pe logica că ei au câştigat şi atunci fac ce vor. Nu asta este democraţia statului de drept.

bistrita bojorAceastă democraţie, servită în ultimele zile de la cel mai înalt nivel al PSD-ului nu este alta decât democraţia ateniană care l-a condamnat pe Socrate la moarte! De asta Platon şi Aristotel au fost toată viaţa împotriva democraţiei, căci acest tip de democraţie în numele majorităţii l-a omorât pe cel mai virtuos cetăţean.
Faptul că şi azi vorbim despre moartea lui Socrate ca de o jertfă pentru ca legile să fie respectate chiar şi atunci când nu ne convin (Socrate refuză să fugă din închisoare şi acceptă decizia nedreaptă a condamnării la moarte), ne arată că tipul de democraţie propus de PSD în numele majorităţii nu este bun!

Tot zilele acestea am văzut că PSD-ul are politici bune, astfel în curând voi primi 15% în plus la salariul meu de profesor şi se va scoate timbrul de mediu pentru a-mi putea înmatricula maşina. Dar aceste lucruri nu trebuie să ne transforme în nişte slugi şi lingăi ai PSD-ului pe considerentul că ei ne dau!

Ar fi fost pefect, ca însuşi preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea să vină şi să spună: „deşi am fost ales, nu pot accepta mandatul, căci legile interne ale Parlamentului interzic unui condamnat pentru fraude electorale să fie parlamentar!” Atunci, domnul Liviu Dragnea ar fi avut admiraţia mea şi cuvântul lui ar fi avut valoare şi pentru oamenii lucizi din PSD, căci conştiinţa lui ar fi fost înaintea interesului personal.

Eu totuşi sper că domnul Liviu Dragnea va refuza mandatul de parlamentar, dar dacă îl acceptă şi servilismul din Parlamentul României îl validează prin vot parlamentar, ieşim în stradă?”

Prof. Florin I. Bojor

 

Florin Bojor a candidat independent pentru Consiliul Local și a luat 521 de voturi, după care a ieșit din viața publică, însă a punctat constant prin diverse acțiuni civice. În ultimele luni, Florin Bojor a demarat o serie de aciuni legate de unirea cu Basarabia ( a organizat la Biblioteca Județeană mai multe conferințe pe această temă și a participat la marșul de unire din București). De pe margine, Bojor

 

Citiți și: 

dragnea bistritaVIDEO: Unu’ mai PENAL ca altul! Chiar dacă Dragnea-i condamnat PENAL, Radu Moldovan îl vrea premier și amintește tuturor că și Iohannis are condamnare “pentru case!”

https://www.ziardebistrita.ro/go-dragnea/

 
Caricatură

Ziar de Bistrita