Bolnavă de COVID-19, o tânără din Lechința a fost prinsă la plimbare pe o stradă din Bistrița. Nu purta nici masca

 -  -  1044


O tânără din localitatea Lechința, care a fost depistată pozitiv la testarea COVID-19, a fost prinsă de jandarmi în timp ce se plimba pe o stradă din municipiul Bistrița. Aceasta nu purta nici măcar masca de protecție. Femeia a fost amendată și se va alege cu dosar penal penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Miercuri seara, în jurul orei 19.30, jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil au depistat în zona străzii Dragoș-Vodă din municipiul Bistrița, o femeie care nu purta masca de protecție corespunzător astfel încât să îi acopere nasul și gura. Jandarmii i-au atras atenția cu privire la acest lucru. Mai mult decât atât, la o primă verificare în baza de date, jandarmii au constatat faptul că femeia în cauză este depistată ca fiind bolnavă de COVID-19 și ar fi trebuit să se afle în izolare la o adresă din localitatea Lechința”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Femeia a fost sancționată cu 1.000 de lei amendă pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și cu 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, jandarmii au întocmit pe numele femeii și actele de sesizare pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, conform art. 352, Cod Penal.

0 notes
169 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *