Bătălie între colegi pentru funcția de director de școală! Vezi UNDE concurează 2 pe-un loc!

Mai multe școli din județ au scos la concurs funcția de director, rămasă vacantă după sesiunea de anul trecut, când cei înscriși au picat examenul de logică sau pur și simplu NU s-au prezentat. Unitățile de învățământ au fost conduse prin interimat, la numirea ISJ, iar directorii sunt OBLIGAȚI să intre-n examen dacă vor să-și păstreze funcția. De asemenea, concursul este deschis oricărui candidat care îndeplinește condițiile impuse.

Guvernul PSD a schimbat metodica și tipul de examen și a permis celor picați să intre din nou în cursă. La majoritatea unităților s-a înscris o singură persoană pentru funcția de director, dar sunt și cazuri când două sau mai multe persoane doresc aceeași funcție.  De asemenea, sunt cazuri în care aceeași persoană a optat pentru 3 funcții de director la diferite instituții.

Bătălie între colegi pentru funcția de director! 

 

mihastean1

psd-b-800x500_c1

 

 

 

 

 

 

Vasile Șteopoaie și Varvara Mititean vor amândoi funcția de director Liceul ”Solomon Haliță” din Sîngeorz-Băi . Anul trecut, NU a participat nimeni la concurs și instituția a fost condusă prin interimat.

Dorel Nicoară și Adrian Podișor se luptă pentru funcția de director la Palatul Copiilor. Anul trecut, funcția a fost obținută prin concurs de Mircea Gătej, care a optat și pentru funcția de director la LPS și într-un final a preferat conducerea Liceului Sportiv.

Iuliana Pașca și Mărioara Miheștean țintesc aceeași funcție: director-adjunct la LPS.

Roxana Baba și Daniel Lișcan pentru director-adjunct la Școala Specială Sfânta Maria. Roxana Baba candidează și de director la Școala Gimnazială Lucian Blaga, unde mai candidează și Marius Mureșan.

Florin Poienaru și Clarița Rus candideză pentru funcția de director adjunct la Gimnazială nr.1. De asemenea, Clarița Rus s-a mai înscris pentru funcția de director la Șc. Gimnazială nr. 7 din Viișoara.

Pentru funcția de director la Școala Generală din Livezile candidează Adrian Podișor și Ana Capotă.

Radu Morariu, Mărioara Jauca și Ștefan Sălăgean candidează pentru funcția de director la Școala Gimnazială Tureac. Jauca Mărioara candidează și pentru funcția de director la Școala din Tiha-Bârgăului, unde a mai intrat în concurs Monica Artene.

Pentru Școala Generală din Rebra candidează Crina Burdeț, Rodovica Ciuta și Adrian Pavelea.

Reghina Horga și Daniel Sasu Zaharia se luptă pentru funcția de direcor al Școlii Generale “Enea Grapini” din Șanț

Viorel Popandron și Nicoleta Gâțan candidează pentru funcția de director la Școala Gimnazială nr.1 din Bistrița-Bârgăului.

 

Dar unde dragoste NU e , nimic NU e !

 

Soții Amalia și Ioan Man candidează pentru funcția de director al școlii din Runcu Salvei. Practic, situația de anul trecut se repetă, deoarece ambii soți au candidat. Ioan Man NU s-a prezentat la examenul care conținea întrebări de LOGICĂ, iar soția acestuia a picat testul. Astfel, postul de director este scos din nou la concurs și din nou soții Man s-au înscris și candidează unul împotriva celuilalt.

Gălățan Susana – pentru funcția de director “mare” al colegiului Liviu Rebreanu. Asta după ce anul trecut a candidat pentru funcția de director adjunct și NU a bifat și căsuța cu director “plin”. Funcția de director la Liceul Corneliu Baba NU este scoasă la concurs. Instituția este condusă prin interimat de Vasile Duda, care este și funcționar al Primăriei Bistrița, iar în cazul în care postul ar fi scos la concurs, Duda ar fi obigat să aleagă între cele două funcții.

În ce constă CONCURSUL!

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct din unităţile de învăţământ constă în următoarele probe:

a) proba scrisă – rezolvarea de către candidaţi, în maximum 90 de minute, a unui test-grilă, în cadrul căruia se evaluează în proporţie de 50% cunoştinţe privind legislaţia specifică domeniului învăţământ preuniversitar şi în proporţie de 50% cunoştinţe privind managementul educaţional;

b) analiza curriculumului vitae al candidaţilor realizată de comisia de concurs, în plenul ei, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor şi punctajelor prevăzute în anexa nr. 3, pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în curriculum vitae;

c) interviu în faţa comisiei de concurs, în care se apreciază calitatea şi susţinerea de către candidaţi a ofertei manageriale, precum şi cunoştinţe privind legislaţia specifică domeniului învăţământ preuniversitar raportată strict la specificul şi nivelul unităţii de învăţământ; durata probei este de maximum 30 de minute.

Proba scrisă va avea loc în 17 iulie, iar interviul și evaluarea CV-ului – în perioada 19-31 iulie. Proba scrisă se va desfășura pe durata a 60 de minute și implică rezolvarea unui test-grilă elaborat de Ministerul Educației, TOTAL diferit de cel impus de Guvernul Cioloș în urma căruia mai mulți directori au fost respinși, deoarece au răspuns greșit la unele întrebări de LOGICĂ.

Lista finala candidati concurs directori – 2017

 

d1

d2

d3

d4

d5

d6

d7

d8

 

 

 

 

 

 

Citiți și:camelia tabara

 

N-au fost în stare să treacă examenul de LOGICĂ și acum se bagă iarăși pentru funcția de directori. Vezi o listă cu candidații care vor să conducă școlile din județ!

 

 
Caricatură

Ziar de Bistrita