Brazi de Crăciun, confiscaţi în urma unor acțiuni pe Valea Budacului

 -  -  1196


În urma unor acţiuni de control pe linie silvică, poliţiştii bistrițeni au aplicat amenzi în valoare de 8.000 lei şi au dispus confiscarea cantităţii de 10,22 m.c. material lemnos şi a unui număr de 50 pomi de Crăciun, în valoare totală de 5.597,22 lei.

Acţiunile au fost desfăşurate de poliţiştii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu cei ai Secţiei 1 de Poliţie Rurală Bistriţa, jandarmi şi silvicultori, pe raza comunelor de pe Valea Budacului.

Activităţile desfăşurate cu această ocazie au urmărit prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în legătură cu recoltarea, transportul şi comercializarea pomilor de Crăciun.

În plus, în acest final de săptămână, și jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au executat o acţiune punctuală pe linie silvică, pentru prevenirea, combaterea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos şi de pomi de Crăciun.

”Pe raza Ocolului Silvic Dealu Negru, în localitatea Budacu de Sus a fost depistat un bărbat care pătrunsese în fondul forestier cu un autovehicul, fără acordul proprietarului. De asemenea, a fost depistat un transport de pomi de Crăciun nemarcaţi, conform prevederilor legale în vigoare, respectiv transport de material lemnos, fără documente legale de provenienţă, la intrarea în localitatea Sebiş”, arată Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Au fost aplicate sancţiuni pentru transport de material lemnos fără aviz, transport de pomi de Crăciun nemarcaţi, respectiv pătrunderea în fondul forestier cu un autovehicul, fără acordul proprietarului.

Materialul lemnos (1,5 metri cubi), a fost ridicat în vederea confiscării şi a fost predat în custodie organelor silvice competente.

0 notes
321 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *