Bugetare participativă la Bistrița, de la 1 august

 -  -  1080


Începând cu data de 1 august, Primăria municipiului Bistrița inițiază procesul de bugetare participativă, a anunțat administrația locală.

”Bugetarea participativă este un proces de deliberare democratică și de luare a deciziilor în care cetățenii decid alocarea unei părți din bugetul local pentru proiecte propuse de către aceștia. Primăria municipiului Bistrița implementează procesul de bugetare participativă începând cu anul 2021, proiectele selectate urmând să fie implementate în exercițiul bugetar aferent anului 2022”, precizează Primăria Bistrița.

Potrivit municipalității, pentru bugetul anului 2022 va fi propusă suma de un milion de lei pentru proiectele selectate în urma derulării procesului de bugetare participativă.

”La procesul de bugetare participativă pot participa cetățenii care au împlinit vârsta de 18 ani, pot participa cetățenii care au împlinit vârsta de 18 ani, cu domiciliul sau reședința în municipiul Bistrița”, mai precizează administrația locală.

Calendarul estimativ al procesului de bugetare participativă este următorul:

  • Depunere proiecte: 𝟏 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 – 𝟐𝟎 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 2021;
  • Analiza tehnico – economică și juridică a propunerilor de proiecte de către municipalitate și solicitare de clarificări, dacă este cazul: 𝟐𝟏 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 – 𝟓 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 2021;
  • Afișarea listei proiectelor eligibile: 𝟎𝟖 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 2021;
  • Votul asupra proiectelor eligibile, de către cetățeni: 𝟎𝟗 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 – 𝟏𝟒 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 2021;
  • Afișarea clasamentului proiectelor: 𝟏𝟓 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 2021.

Bugetarea participativă, și implicit implementarea proiectelor, se desfășoară în limitele domeniilor de competență ale municipiului Bistrița.

Propunerile de proiecte pot fi depuseonline, în format electronic, și offline, în format tipărit.

Pentru a depune o propunere de proiect online, cetățenii trebuie să se înregistreze pe platforma electronică de bugetare participativă la adresa 𝐡𝐭𝐭𝐩://𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐭𝐢𝐯.𝐞-𝐛𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭𝐚.𝐫𝐨.

Accesul pe platformă va fi disponibil după validarea contului de utilizator. Cetățenii municipiului Bistrița care doresc să depună proiectele în format tipărit au posibilitatea să ridice formularele de depunere a proiectelor de la Centrul de Relații Publice, situat în Bistrița, str. Gheorghe Șincai, nr. 2.

0 notes
205 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *