”Bugetul municipiul Bistrița, ceva mai bun decât cel de anul trecut”

 -  -  1271


Primarul Ovidiu Crețu spune că bugetul pe anul 2020 arată ceva mai bine decât cel de anul trecut, precizând că fostul Guvern a făcut o serie de greșeli, care însă au fost corectate într-o oarecare măsură de actualul Guvern.

”Trebuie să spun că bugetul arată ceva mai bine decât cel de anul trecut, dar nu suficient. Eu am arătat că Guvernul, în 2018 și 2019, a greșit prin acele modificări pe care le-a făcut și practic a luat banii de acolo de unde se produc, adică din marile orașe, și i-au repartizat guvernanții unde a vrut. Nu este firesc, nu se întâmplă acest lucru nicăieri. Am tras atenția Guvernului l-a întâlnirile pe care le-am avut cu Asociația Municipilor că ne aduce în situația în care nu putem funcționa cu bugetul pe care îl avem, oraș reședință de județ. Așa modificări s-au făcut. Au mai adaptat câte ceva, ne-au mai dat poftim pomană”, a spus Crețu.

Primarul a mai completat că în acest an, actualul Guvern a luat câteva măsuri prin care a echilibrat situația. ”Guvernul a crescut în acest an cota care ne revine din TVA la 63% față de 60% cât a fost anul trecut și, mai important, suportă 50 la sută din cheltuielile sociale cu asistenții, față de 0 cât a suportat Guvernul din anul trecut. Deci este un ajutor, dar nu ajunge la veniturile bugetului din 2017, când am avut buget bun și municipiul și-a permis să funcționeze, să facă investiții din bani proprii. Acesta este normalul, așa se întâmplă oriunde în lume. Acum nu ne mai putem permite să facem investiții din bani proprii, trebuie să vedem ce a rămas și, bineînțeles, rămânem pe fonduri europene. Acestea sunt baza investițiilor. Dar nu este acesta firescul”, a mai completat Crețu.

Primarul Bistriței a spus că bugetul pe anul acesta va fi publicat pe site la data de 22 ianuarie, urmând ca ulterior să fie organizată o dezbatere publică pe marginea acestuia. Se estimează că după data de 10 februarie va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local Bistrița.

0 notes
396 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *