”Bugetul Primăriei Bistrița pe anul 2019, axat pe dezvoltare!”. Primarul Ovidiu Crețu spune că peste 52 la sută reprezintă cheltuieli privind investițiile care vor fi derulate în municipiu

 -  -  111674


 

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, a prezentat joi, într-o conferință de presă, proiectul de buget pe anul în curs. Edilul afirmă că administrația locală a trebuit să facă eforturi pentru a se încadra în sumele pe care le are la dispoziție, iar funcționarea serviciilor este asigurată, dar nu este ”optimă” ca în anii precedenți. 

Bugetul anului 2019 asigură funcționarea serviciilor sectoarelor de activitate care țin de administrația locală a municipiului Bistrița. Anii trecuți spuneam că asigură funcționarea optimă sau în bune condiții a tuturor serviciilor și sectoarelor de activitate. Datorită restricțiilor bugetare din legea bugetului de stat, funcționarea serviciilor nu mai este optimă și nu mai este fără niciun fel de problemă. A trebuit să ne încadrăm în bugetul pe care îl avem, de aceea lucrurile nu sunt la fel de bine structurate ca în anii trecuți. Dar, așa cum îl avem, cu acest buget asigurăm funcționarea serviciilor și sectoarelor de activitate”, a declarat primarul Ovidiu Teodor Crețu.

Proiectul de buget din acest an se menține pe un trend ascendent și este, după cum afirmă primarul ”unul axat pe dezvoltarea municipiului. 52 la sută din suma prevăzută la capitolul cheltuieli este alocată investițiilor”, cu precizarea că majoritatea sumelor provin din fonduri europene, care reprezintă principala sursă de finanțare a proiectelor de dezvoltare.

În acest an, proiectul de buget se prezintă astfel:

Cele mai mari sume încasate la bugetul local provin din impozite și taxe locale, dar și din sumele aferente fondurilor externe nerambursabile, după cum reiese din tabelul de mai jos:

Potrivit primarului municipiului, cele mai mari sume din bugetul local merg spre investiții – 52%, pe locul doi fiind cheltuielile de personal.

În ceea ce privește structura bugetului pe activități, acesta arată astfel:

Iată și proiectele de investiții care se vor realiza cu ajutorul fondurilor europene sau prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Unele au deja contractele de finanțare semnate, în vreme ce altele se află în diverse stadii, precum evaluare, pre contractare sau contractare.

În ceea ce privește investițiile ce se vor realiza strict cu bani din bugetul local, acestea sunt:

În proiectul de buget pe anul 2019 se prevăd sume și pentru investiții în localitățile aparșinătoare ale municipiului Bistrița:

Iată și evoluția bugetului municipiului Bistrița din perioada 2011 – 2018:

 

Proiectul de buget pe anul 2019 va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local Bistrița din data de 16 aprilie.

 

11 bookmark
1 notes
399 views
bookmark icon

One thought on “”Bugetul Primăriei Bistrița pe anul 2019, axat pe dezvoltare!”. Primarul Ovidiu Crețu spune că peste 52 la sută reprezintă cheltuieli privind investițiile care vor fi derulate în municipiu

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.