Cadou pentru SUPERCOM, din banii de impozite! Primăria plătește 20.000 de euro/lună din banii TĂI și spune că-i subvenție-cadou la taxa de gunoi! Diana Morar acuză administrația Crețu-PSD!

 -  -  171987


Din bani publici, Primăria Bistrița plătește 20.000 de euro/lună către SUPERCOM, firma care colectează deșeurile din municipiu. Subvenția de 1.5 lei/persoană/lună se achită tot din taxele și impozitele cetățenilor și reprezintă un cadou-populist, dar administrația PSD consideră că această subvenție este de fapt un ajutor pentru locuitorii Bistriței. Consilierul PNL, Diana Morar a avut o interpelare agresivă la șmecheria PSD-istă, prin care taxa de salubrizare este redusă de la 8.12 lei la 6.5 lei, dar diferența este suportată tot din banul cetățeanului de rând.

“În ședința de Consiliu local municipal, majoritatea PSD-ALDE-UDMR a votat un proiect care Creează un nou precedent periculos care permite Supercom sa dea iama in buzunarele cetățenilor plătitori de taxe și impozite. Grupul PNL a votat împotriva majorării și am argumentat votul nostru.

Proiectul prezentat populist de către primar și aghiotanții lui induce ideea acordării unei subvenții lunare in suma de 20.000 euro in favoarea bistrițenilor, respectiv, 1,5 lei/luna/persoana la tariful de colectare a deșeurilor pe parcursul întregului an

Ce se omite a se spune este faptul ca acest cadou lunar de 20.000 euro este in realitate pentru Supercom, întrucât este plătit tot din banii cetățenilor plătitori de taxe și impozite, taxe care, tot la propunerea PSD urmează a fi majorate in sarcina cetățenilor, in ședința de adoptare a bugetului local din 15 Aprilie 2019.

Pana acum, subvenționarea taxei de colectare suportata din bugetul local a fost de 3,3 lei/persoana, motivat de subzistenta stării de urgentă ca urmare a denunțării contractuale a Vitalia, Supercom preluând operarea la acel moment in condițiile cerute de către aceștia, iar timp de 2 ani de zile, a reușit o colectare “la grămada”.

Acum suntem intr-o situație distincta, întrucât este vorba de o licitație publica “atent” și îndelung pregătită, câștigată de către Supercom, iar in atare situație, este inexplicabil cum la mai putin de o luna de zile de la intrarea in vigoare a contractului, Supercom sa se prezinte cu o solicitare de majorare a prețului garantat cu care a câștigat licitația.

Ma întreb cu ce anume s-a ocupat o întreaga instituție publica, ADI Deșeuri, cu o armata de angajați plătiți la greu din banul public și care, la rândul lor apelând la specialiști de tot felul, plătiți tot din banii cetatenilor, timp de 2 ani de zile, nu au fost in stare sa pregătească un contract care sa apere interesele beneficiarilor, care sa garanteze un preț stabil pentru un serviciu de calitate in favoarea cetățenilor?

Cei de la ADI Deșeuri, dacă ar fi atinși de o urma de bun simt, ar trebui sa-și prezinte in bloc demisiile, pentru ca au fost plătiți degeaba de cetățenii, nefiind in stare sa formuleze un contract care sa asigure un preț garantat pentru colectarea deșeurilor.

Sper ca realizează toată lumea, ca aceasta majorare de la 70,64 lei la 81,91 lei persoana/ urban și de la 22,45 lei la 25,35 lei persoana/rural, plătită tot de către cetățenii contribuabili, este doar prima din lungul șir ce va urma pana la finele contractului nr.1277/06.12.2018, abia intrat in vigoare.

Deoarece contractul permite, cetățenii bistrițeni vor plăti din banii lor de acum înainte majorările salariale ale angajaților acestei firme private, iar prin votul PSD de ieri, consiliul local municipal va proteja menținerea profitului obținut de aceasta societate privată și nu protejarea interesului cetățeanului pe care acești consilieri ii reprezintă.”   – a postat Diana Morar.

SUPERCOM a câștigat licitația de colectare a deșeurilor, la tariful de 8. 12lei/persoană/lună (în mediul urban), iar Primăria Bistrița va suporta 1.5 lei din această sumă! Subvenția este suportată din bugetul local, dar este o găselniță de imagine pentru a masca prețul ridicat al serviciului de colectare a deșeurilor. 

Avram și Niculae – explicații copilărești la care numai fraierii pun BOTUL!

City-managerul George Avram a avut explicații copilărești și a insistat pe faptul că cetățenii vor avea de plătit mai puțin, deoarece Primăria a ales să subvenționeze taxa de gunoi și va achita  1.5 lei/persoană/lună.

Viceprimarul Cristian Niculae folosește o retorică populistă și susține că cei din opoziție sunt împotriva cetățenilor, deoarece se opun subvenționării tarifului de colectare… cu toate că subvenția populistă se alocă din fondul de investiții al Primăriei Bistrița, deci tot din taxe și impozite…

CLICK să citiți raportul acestui proiect

17 bookmark
1 notes
712 views
bookmark icon

One thought on “Cadou pentru SUPERCOM, din banii de impozite! Primăria plătește 20.000 de euro/lună din banii TĂI și spune că-i subvenție-cadou la taxa de gunoi! Diana Morar acuză administrația Crețu-PSD!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.