”Cadouri” de la polițiști pentru circa 30 de persoane care au încălcat măsura carantinării la domiciliu

 -  -  8


De Crăciun, aproximativ 30 de persoane care nu au respectat măsura carantinării la domiciliu au fost amendate de polițiștii din Bistrița-Năsăud, informează Inspectoratul Județean de Poliție.

În perioada 24 – 26 decembrie, polițiștii din Bistrița-Năsăud au organizat o serie de acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele au fost desfășurate și în scopul asigurării respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de izolare/carantină dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 55 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 763 de persoane plasate în carantină la domiciliu. De asemenea, au mai fost legitimate 233 de persoane, au fost oprite pentru verificări 131 de autovehicule și au fost efectuate controale și activități de informare la 95 de societăți comerciale.

”Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 40.000 de lei. Din totalul acestora, 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, în cuantum de 29.000 de lei, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Aproximativ 30 de persoane (atât femei, cât și bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 59 de ani) din localități precum Bistrița, Vermeș, Năsăud, Sărata, Viișoara, Sigmir, Corvinești, Lechința sau Beclean au fost sancționate pentru că au încălcat măsura carantinării la domiciliu:

  • La data de 24 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au constatat faptul că doi bărbați de 34 și 43 de ani din municipiu nu respectă măsura carantinei la domiciliu, nefiind găsiți la adresele declarate. Față de aceștia a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii 55/2020 cu amendă în cuantum de 1.000 de lei în ambele cazuri.
  • La aceeași dată, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința nu au găsit la adresele declarate pentru efectuarea carantinei, doi bărbați de 32 și 40 de ani din Vermeș. Față de fiecare dintre aceștia a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii 55/2020, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei.
  • Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au depistat un bărbat de 33 de ani din Caraș Severin care se afla pe raza orașului, nerespectând măsura carantinei. Bărbatul a fost sancționat cu 2000 de lei conform prevederilor Legii 55/2020.
  • La data de 24 decembrie, polițiștii Poliției municipiului Bistrița, sprijiniți de polițiști locali au depistat mai multe persoane care nu respectau măsura carantinei la domiciliu. O femeie de 29 de ani din Viișoara, un bărbat de 23 de ani din Sărata, 4 bărbați de 41, 59, 23 și 43 de ani din Bistrița, o femeie de 34 de ani din Bistrița și o femeie de 26 de ani din Sigmir, au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii 55/2020 cu amenzi în cuantum total de 4.000 de lei.
  • La aceeași dată, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat 4 persoane care nu respectau măsura carantinei la domiciliu. Un bărbat de 32 de ani din Vermeș, 2 femei de 20 și 49 de ani din Lechința și o femeie de 26 de ani din Corvinești au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii 55/2020 cu amenzi în cuantum total de 4.000 de lei.
  • Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud și cei din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat doi bărbați de 33 și 28 de ani din Năsăud și Telcișor care nu au respectat măsura carantinei la domiciliu fiind sancționați fiecare cu câte 2.000 de lei conform prevederilor Legii 55/2020.
  • La data de 26 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au depistat 4 bărbați de 23, 27, 43 și 57 de ani cât și două femei de 26 și 37 de ani din Bistrița care nu au respectat măsura carantinei la domiciliu. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum total de 5.000 de lei conform prevederilor Legii 55/2020.
  • La aceeași dată, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat 3 femei de 20, 25 și 27 de ani din Vermeș și Lechința și doi bărbați de 33 și 39 de ani din Enciu și Țăgșoru, persoane care nu au respectat măsura carantinei la domiciliu. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum total de 5.000 de lei în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.
  • Polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean, au depistat un bărbat de 52 de ani din localitate, care nu respecta măsura carantinei la domiciliu. Acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii 55/2020 cu amendă în cuantum de 1.000 de lei.

În cazul persoanelor depistate că au încălcat măsura de carantină, a fost informat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Bistriţa pentru dispunerea unor măsuri complementare.

Alături de polițiști, la activitățile desfășurate au participat și jandarmi, dar și polițiști locali, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice. Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, IPJ Bistrița-Năsăud recomandă tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.