Călin Stan: ”Trei consilieri din Romuli, în stare de incompatibilitate. Vom sesiza ANI”

 -  -  1024


Vicepreședintele USR Bistrița-Năsăud, Călin Stan, a anunțat că formațiunea politică din care face parte va face o sesizare către Agenția Națională de Integritate (ANI), vizați de aceasta fiind trei consilieri locali din comuna Romuli.

Potrivit viceprimarului, cei trei consilieri din Romuli, deși nu aveau voie, ar fi participat la votul din Consiliul Local privind bugetul Ocolului Silvic.

”O situaţie mai ciudată se află în comuna Romuli, unde noi deja am redactat o sesizare către ANI. Trei consilieri se aflau în stare de incompatibilitate, nu aveau dreptul să voteze bugetul Ocolului Silvic de anul trecut. Mă bucur că alături de consilierul nostru USR din comuna Romuli au semnat şi ceilalţi consilieri, de la PNL sau de la alte partide. În decursul zilei de astăzi, această sesizare va fi înaintată către ANI”, a precizat Călin Stan.

Vicepreședintele USR Bistrița-Năsăud a adăugat că decizia de a sesiza ANI a venit în speranța că astfel de situații nu se vor mai repeta.

Sperăm ca aceste incompatibilităţi la nivel de consilii locale să înceteze şi fiecare consilier, înainte de a vota un proiect sau un buget, să comunice clar dacă are dreptul să participe la vot sau nu sau să se abţină de la vot”, a completat Călin Stan.

0 notes
149 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *