Călin Stan: ”USR (parte a alianței USR PLUS) nu este de acord cu numirea unui al doilea subprefect al județului Bistrița-Năsăud”

 -  -  1341


Președintele USR Bistrița, viceprimarul Călin Stan, a anunțat că formațiunea politică din care parte nu este de acord cu numirea unui al doilea subprefect al județului Bistrița-Năsăud. Potrivit acestuia, o astfel de numire ”ar împovăra bugetul cu plata unui salariu în plus, la care s-ar adăuga și alte cheltuieli, legate de funcționarea cabinetului acestuia”.

În urma negocierilor desfășurate în cadrul coaliției de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR, la nivel național, s-a ajuns la concluzia că PNL, ca principal partid de guvernământ va numi 23 de prefecți și 47 subprefecți, USRPLUS s-a calificat pentru un număr de 14 prefecți și 28 subprefecți, iar UDMR-ului îi revin 5 prefecți și 10 subprefecți. Având în vedere că, USR PLUS dorește să își respecte angajamentele din programul cu care a intrat la guvernare, facem precizarea că, pentru județul Bistrița-Năsăud, USR ( parte a alianței USR PLUS ) nu este de acord cu numirea a încă unui subprefect, deoarece această numire ar împovăra bugetul cu plata unui salariu în plus, la care s-ar adăuga și alte cheltuieli, legate de funcționarea cabinetului acestuia. Sigur că, organigrama unei prefecturi prevede posibilitatea existenței a unui prefect și a doi subprefecți, dar, având în vedere că, Instituția Prefectului BN a funcționat până acum cu un prefect și cu un singur subprefect, nu vedem oportunitatea legală, potrivit căreia ar trebui să fie angajată încă o persoană, pe un post de subprefect, decât dacă se dorește satisfacerea unui moft sau se onorează astfel o înțelegere politică între partide, lucru cu care nu suntem de acord”, a transmis Călin Stan printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

USR Bistrița argumentează că județul Bistrița-Năsăud este unul dintre județele mici ale României, cu o economie de mijloc, motiv pentru care nu are nevoie de doi subprefecți.

Populația aptă de muncă a județului a scăzut dramatic prin îmbătrânire, dar și prin numărul celor plecați în străinătate pentru a câștiga o pâine, numărul acestora, se pare că, ar trece de o treime din numărul total al cetățenilor adulți, astfel că numirea a doi subprefecți ar trimite în derizoriu eforturile noastre de recuperare a democrației și a principiilor pentru care am venit la guvernare. Subliniem faptul că, USR a luptat pentru transparentizarea administrației publice locale, pentru integritate și corectitudine politică, astfel că ne considerăm îndreptățiți ca în urma negocierilor, la nivelul județului Bistrița-Năsăud funcția de prefect sau de subprefect să fie atribuită USR PLUS. Dar, fără ca acest drept al nostru, câștigat prin rezultatele electorale și întărit la masa negocierilor să prejudicieze prin împovărare financiară bugetul”, a mai completat Stan.

0 notes
466 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *