FOTO: Călugăr în stare gravă după ce a căzut de la înălțime, preluat de elicopterul SMURD

 -  -  1034


Un călugăr de la Mănăstirea Parva din județul Bistrița-Năsăud a fost preluat de un elicopter SMURD în stare foarte gravă, acesta fiind în comă profundă în urma unei căderi de la înălțime.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, călugărul ar fi căzut de la o înălțime de aproximativ 3 metri, din clopotnița mănăstirii, unde urcase pentru a efectua o serie de reparații. La fața locului au intervenit mai multe echipaje medicale.

”Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a preluat pacientul in vârstă de aproximativ 33 de la echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, ajuns primul la locul solicitării. Victima prezenta un traumatism cranian sever prin cădere de la înălțime, era în coma profunda. A fost stabilizat de echipajele medicale și predat elicopterului SMURD de la Baza a Aeromedicală Jibou”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Echipajul aerian a transportat victima la o clinică de specialitate din municipiul Cluj-Napoca.

ACTUALIZARE

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz și fac cercetări pentru a stabili împrejurările exacte în care bărbatul s-a accidentat.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care, în acestă după-masă, în localitatea Rebra, un bărbat s-a accidentat. Conform primelor date, bărbatul în vârstă de 33 de ani, din Rebra, călugăr, în timp ce efectua lucrări la o clopotniță, în incinta mănăstirii din localitate, a căzut de la înălțime. Acesta a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În cauză a fost sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru efectuarea de verificări de specialitate.

0 notes
159 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *