Camera de joc a secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost renovată

 -  -  1284


Fundaţia Inocenţi Bistriţa anunţă că a fost redeschisă camera de joc din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

În ultima perioadă, camera de joc din secţia de pediatrie (etajul 5) a trecut printr-un adevărat proces de transformare: renovare, mobilare, dar şi dotarea cu multe materiale educaţionale, jocuri şi jucării care abia aşteaptă să ţină companie micilor pacienţi.

”Evenimentul de inaugurare a camerei va avea loc miercuri, 16 mai, în sala dedicată programului Inocenţi “Viaţa Copilului”. De la această activitate, nu putea lipsi Clovnul Winkey, cel care naşte multe zâmbete pe chipurile copiilor în cadrul fiecărui eveniment Inocenţi” spun reprezentanții Fundației Inocenți.

Fundaţia Inocenţi Bistriţa derulează programul de suport psiho-social “Viaţa Copilului” în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa încă din anul 1998. De atunci şi până în prezent, mii de copii bolnavi s-au bucurat de beneficiile activităţilor derulate de către specialiştii Inocenţi în camera de joc. Este vorba despre activităţi de relaxare, ludo-terapie, joc medical, dar şi alte activităţi menite să îi ajute să obţină mai multă înţelegere şi stare de confort în raport cu boala, cu ustensilele medicale şi tratamentele necesare. Camera de joc reprezintă oaza de bucurie, culoare şi energie pozitivă într-o perioadă mai dificilă din viaţa copiilor (şi implicit, a întregii familii) şi anume, spitalizarea.

Înfrumuseţarea camerei de joc a fost un efort de echipă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa ocupându-se de procesul de renovare, iar Fundaţia Inocenţi asigurând mobilierul şi jocurile, prin proiectul Erasmus+ “Together we face difficulties!”.

0 notes
9 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.