Căminul cultural din Slătinița, reabilitat cu fonduri europene. Peste 600.000 de euro, întreaga investiție

 -  -  4352


Primăria municipiului Bistrița a semnat, recent, contractul de finanțare pentru proiectul care vizează reabilitarea și extinderea căminului cultural din localitatea componentă Slătinița.

”Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiul Bistrița prin reabilitarea și extinderea căminului cultural din localitatea componentă Slătinița” arată Primăria Bistrița, pe site-ul propriu.

Proiectul prevede că se vor executa lucrări de reabilitare și extindere a căminului cultural din  Slătinița prin crearea unui ansamblu din două clădiri cu o suprafață totală de 653,30 mp. Totodată, ansamblul nou creat va fi dotat cu utilitățile și echipamentele adecvate desfășurării activităților cultural-educative.

Prin realizarea acestui proiect, se are în vedere creșterea calității vieții a 571 de persoane care locuiesc în Slătinița prin oferirea unui spațiu public adecvat în care au oportunitatea de a participa pe deplin la viața economică, socială, politică și culturală a societății în care traiesc.

Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile. Valoarea totală a proiectului este de 3.059.206,34 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 2.600.325,40 lei, valoarea eligibila nerambursabilă din bugetul național este de 397.696,77 lei și contribuția proprie (cheltuieli eligibile și cheltuieli neeligibile) suportată de către municipiul Bistrița, în valoare de 61.184,17 lei.

FOTO: Florin Ioan Bojor

4 bookmark
0 notes
77 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.