Campania electorală, la final. A început numărătoarea inversă pentru alegerile locale

 -  -  929Începută la data de 28 august, campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie s-a încheiat sâmbătă dimineața, la ora 7.00. Românii sunt aşteptaţi duminică la urne să îşi aleagă primarii, preşedinţii de consilii judeţene, consilierii locali şi judeţeni.

Potrivit legii, continuarea acțiunilor de propagandă electorală constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. În așteptarea scrutinului de duminică, în țară, este interzisă difuzarea de mesaje audio, video sau mixte cu conţinut electoral, dar şi prezentarea de sondaje.

În ceea ce privește desfășurarea alegerilor locale, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost amenajate 313 secții de votare, dintre care 83 în mediul urban şi 230 în mediul rural. De asemenea, au fost tipărite 1.162.244 buletine de vot, distribuirea efectivă a acestora urmând să se desfășoare pe parcursul zilei de sâmbătă, 26 septembrie.

În judeţ figurează 262.862 alegători înscrişi în listele electorale permanente, 334 alegători înscrişi în listele electorale complementare şi 247.993 alegători posesori de cărţi de identitate.

Procesul de votare se va desfăşura duminică, între orele 07:00 şi 21:00. Alegătorii care, la ora 21:00, se vor afla în localul secţiei de votare pot să îşi exercite dreptul constituţional.

Duminică, în ziua votului, alegătorii care se prezintă la urne sunt obligaţi să respecte măsurile speciale de protecţie stabilite de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Judeţul Bistriţa-Năsăud a primit circa 68.000 de măşti de protecţie şi dezinfectanţi pentru mâini şi pentru suprafeţe, precum și circa 59.000 de mănuşi de protecţie. Materialele vor ajunge în cele 313 secţii de votare și vor fi folosite în ziua alegerilor locale.

0 notes
54 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net