Campanie a Poliției pentru prevenirea furturilor din autoturisme

 -  - 


Numărul tot mai mare de autoturisme din municipiul Bistrița, parcările tot mai aglomerate, dar mai ales neglijența manifestată de posesorii de autoturisme sunt un bun prilej pentru hoți de a acționa, avertizează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Pentru a evita astfel de situații, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității atenționează proprietarii de mașini că, pentru a sustrage bunuri rămase în autoturism, hoții își urmăresc potențiala victimă și profită de un moment de neatenție din partea ei.

Polițiștii de prevenire vă recomandă ca ori de câte ori părăsiți autoturismul, fie și pentru câteva minute, mai ales în zone aglomerate, să vă asigurați că acesta are toate portierele încuiate, geamurile ridicate și, cel mai important, că nu ați lăsat la vedere bunuri (genți, poșete, borsete, telefoane mobile, laptopuri, tablete, echipamente sau scule electrice etc). Nu lăsați în torpedoul mașinii documente, obiecte personale, sau ale autoturismului. Aveți în vedere că în astfel de situații  hoții acționează într-un timp foarte scurt, iar șansele să fie observați sau deturnați din aceste activități sunt reduse”, arată IPJ Bistrița-Năsăud.

De multe ori, pentru a comite furtul, hoţul provoacă distrugeri ale maşinii (sparge geamul sau forțează portiera) mărind astfel valoare pagubei, iar prejudiciul cauzat  poate fi mai mare decât valoarea bunului sustras, mai spun polițiștii.

Pentru a nu deveni victima hoților, oamenii legii îi sfătuiesc pe proprietarii de autoturisme să țină cont de aceste recomandări.

0 notes
0 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.