Campanie APIA pentru informarea fermierilor, în toate localitățile din Bistrița-Năsăud

 -  -  6479Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Bistrița-Năsăud va da startul unei campanii de informare a fermierilor privind cererea unică de plată, aferentă anului 2019. Campania se va derula în toate localitățile din județ, sub sloganul “APIA susține valorile comunei europene și fermierii români!”.

Începând cu 20 februarie, echipe de specialiști din cadrul APIA Centrul Județean Bistrița-Năsăud se vor deplasa la toate unitățile administrativ-teritoriale din județ, în acțiuni tip caravană, pentru informarea și instruirea fermierilor cu privire la perioada de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2019, modalitatea de completare a acesteia, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum şi schemele/masurile de plată pentru care se pot solicita sprijin prin cererea unică de plată 2019.

“Diseminarea informaţiei la nivelul UAT-urilor se va face şi cu sprijinul autorităţilor locale. Experiența campaniile anterioare a demonstrat că buna colaborare cu administrațiile publice locale, a avut un impact pozitiv în accesarea fondurilor europene prin schemele/măsurile  de sprijin  derulate de APIA” se arată într-un comunicat al APIA – Centrul Județean Bistrița-Năsăud.

Perioada în care fermierii pot depune cererea unică de sprijin la sediile APIA  este 1 martie – 15 mai 2019, conform programării stabilite pentru fiecare fermier.

Planificarea instruirilor precum și programarea fermierilor pentru depunerea cererii se poate găsi pe site-ul APIA Bistrița Năsăud la adresa www.apiabn.ro.

6 bookmark
0 notes
204 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.