Încet-încet, Radu Moldovan se profilează ca un salvator al sportului din județ, „chiar dacă NU dă de la el!” Alocă 300.000 de lei din bugetul public pentru Campionatul Mondial de Culturism!

Campionatul Mondial de Culturism și Fitness juniori și Masters se va desfășura la Bistrița, în perioada 9 – 11 noiembrie. Competiția va avea loc la Sala Polivalentă.

Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean susține finanțarea evenimentului cu 300.000 de lei. Proiectul de hotărâre va intra pe ordinea de zi a ședinței ordinare, lucru care reprezintă doar o formalitate legală. În plan mediatic, președintele CJ a anunțat finanțarea acestui eveniment și a organizat un breefing de presă la care au fost prezenți principalii colaboratori.

 

ki3

ki9

 

 

 

 

 

 

 

CIFRE:

– 300.000 de lei: susținere financiară din bugetul județean
– 700 de participanți vor beneficia de servicii de cazare și masă
– 500 de spectatori/zi. Acesta este numărul estiat de organizatori
– 50 de mese calde pentru membrii ai delegațiilor oficiale.
– 40 de țări își vor trimite sportivii la acest Campionat Mondial
– 27 de camere-duble VIP.

Categorii de vârstă: juniori 16 – 23 de ani
masters: + 40 de ani.

Taxa de participare: 300 de euro (sportiv și 2 oficiali)
350 de euro (extradelegați oficiali sau însoțitori care depășesc numărul de 2) .

Taxele se pot plăti on-line sau se pot face la Secretariatul Concursului, cu mențiunea că se mai plătește o taxă e 50 de euro.

Prin sport se vrea promovarea județului! Dar și a președintelui CJ, care se asociază cu tot-ce-mișcă pe sport, turism, concerte!

 

ki8

m9

 

 

 

 

 

 

 

„Din discuțiile purtate cu reprezentanții Federației Române de Culturism și Fitness municipiul Bistrița și județul nostru reprezintă o locație adecvată pentru organizarea unui eveniment sportiv de talie mondială fiind totodată și un moment important de a face cunoscute lumii frumusețile județului nostru și a țării noastre, precum i tradițiile unice pe care le avem” – susține Radu Moldovn în expunerea de motive anexată proiectului de hotărâre pe care l-a inițiat!

PSD-ul dă bani de la buget pe evenimente de masă, iar liderii de partid sunt prezenți peste tot!

Primăria Bistrița a sistat orice finanțare pentru organizarea de evenimente sportive de anvergură, finanțate din bugetul local iar Ovidiu Crețu a ignorat TOTAL acest aspect. Pe programele de finanțare nerambursabilă, proiectele pe sport au primit sume infime (maxim 10.000 de lei pe fiecare proiect depus). Mai grav este că în ultimii ani sumele rămase ne-alocate la categoria sporturi de echipă aprox. 1 milion de lei/an) NU au fost re-distribuiți ci s-au întors în bugetul local și au rămas necheltuiți.
Politica administrației locale în ce privește sportul a adus prejudicii de imagine primarului Ovidiu Crețu, care și-a atras un val de antipatii în acest sens.

Moldovan – calul troian! Dă bani la sport și se auto-promovează: asta-i șmecheria!

Radu Moldovan speculează masiv acest aspect și taie felii importante din bugetul județean pentru susținerea de evenimente sportive, prin care implicit își promovează propria-imagine. Cu specialiști în comunicare, Radu Moldovan a reușit să-și asocieze imaginea cu echipa de handbal-fete și este nelipsit la meciurile desfășurate de CSM Bistrița. Ba mai mult, prin săgeata Cristi Niculae, președintele CJ a reușit să atragă 1 milion de ei din bugetul municipiului pentru finanțarea echipei de handbal. La această manevră, primarul Crețu a absentat și a preferat să stea în birou, în timp ce viceprimarul se poza cu reușita pusă la cale de noua gardă din PSD.

q2

q4

 

 

 

 

 

 

Faptul că autoritățile susțin anumite evenimente sportive este un lucru pozitiv, dar este evidentă auto-promovarea excesivă a celor care girează aceste proiecte, care în fond sunt suportate din bugetul public!