Când ar putea fi deschisă Pârtia de schi Cocoș. Ce spune primarul Ioan Turc

 -  -  1024


Pârtia de schi Cocoş, amenajată în Complexul Wonderland din Unirea, ar putea fi deschisă în acest sezon atunci când va corespunde din punct de vedere tehnic, potrivit primarului Ioan Turc.

”Am avut o discuţie în această dimineaţă cu colegii din Primărie care se ocupă de pârtie. Le-am spus foarte limpede: ştiu că există o anumită presiune ca pârtia să se deschidă sâmbătă sau duminică. Dacă poate fi deschisă sâmbătă sau duminică din punct de vedere tehnic, se va deschide, dacă nu, nu. Eu nu vreau ca să facem în Primăria Bistriţa activitate de imagine. Sigur, imaginea este importantă, dar ea trebuie să fie rezultatul unor acţiuni concrete din perspectiva administrativă. Nu se va deschide nici sâmbătă, nici duminică, dacă nu va permite calitatea pârtiei. Insistăm, așa cum am mai spus, pe pârtia de baby, pentru copii. Deocamdată nu se face zăpadă pe pârtia mare. Probabil că va fi deschisă sâmbătă, duminică, luni, marţi, miercuri, când va fi gata”, a explicat Ioan Turc.

cretu schi

Reamintim că vechea administrație locală a municipiului Bistrița a realizat această investiție cu bani proveniți dintr-un împrumut bancar. Fostul primar al orașului, Ovidiu Teodor Crețu susținea că, atât în amenajarea pârtiei, cât și în investițiile realizate ulterior la acest obiectiv, s-au cheltuit aproximativ 27 de milioane de lei.

Pârtia de schi Cocoș este construită la altitudinea maximă de 680 metri, este dotată cu telescaun, instalație de nocturnă și tunuri de zăpadă. Are o lungime de 1.300 m, iar transportul pe cablu este asigurat de un telescaun cu patru locuri.

0 notes
149 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *