Când ar putea fi semnat contractul de finanțare pentru proiectul ce vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare în 139 de localități din Bistrița-Năsăud?

ziar de bistrita radu moldovan

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat că a primit promisiuni din partea ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, cel care a fost și director în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în ceea ce privește semnarea contractului de finanțare pentru un amplu proiect privind dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare în județ.

Avem promisiunea domnului ministru Boloș că până la finalul lunii ianuarie semnăm contractul de finanțare pe 230 de milioane de euro pentru Masterplanul de apă și canalizare. Anul trecut, undeva în luna noiembrie, noi ne-am îndeplinit toate îndatoririle, am depus toate documentele și pe această cale vreau să-i mulțumesc domnului Boloș, care colaborând foarte bine și cunoscându-ne foarte bine, ne-a asigurat că face toate demersurile necesare la Comisie ca într-un termen cât mai scurt să poată fi semnat acest contract. Este și interesul lor, pentru că au bani acolo cu ghiotura care nu sunt cheltuiți. Asta e vestea bună! Dacă nu va fi până la sfârșitul lunii ianuarie, să fie în februarie, oricum e bine”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Avizul de mediu pentru acest proiect a fost emis la finele lunii octombrie 2019, la acea vreme, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, Sever Roman, precizând: „Vorbim despre un proiect de infrastructură extrem de important pentru județul nostru prin care se vor realiza aducțiuni de apă, rețele de canalizare, stații de tratare și de epurare a apei în 47 de unități administrativ-teritoriale, practic în 139 de localități din județul Bistrița-Năsăud. După o muncă laboriasă, de un an și cinci luni, pentru că atât a durat procedura de mediu pentru acest proiect, acordul de mediu fiind un act esențial pentru Bruxelles în a acorda finanțarea europeană pentru acest proiect. Este un proiect foarte important care sunt convins că va crește calitatea mediului înconjurător, a sănătății cetățenilor județului nostru și, bineînțeles, calitatea vieții”.

Despre acest proiect, Ziar de Bistrița mai scris:

139 de localități din 47 de unităţi administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud, cuprinse într-un proiect al Aquabis de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată. Proiectul are o valoare de peste 200 de milioane de euro