attila cseke

Când va fi aprobată lista investițiilor din Bistrița-Năsăud care vor beneficia de finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunțat că urmează să fie finalizată lista obiectivelor de investiții din județul Bistrița-Năsăud care vor beneficia de finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”, fiind vorba despre investiții care vizează dezvoltarea și modernizarea rețelelor de apă, canalizare și drumuri. 

”Bistriţa-Năsăud se numără printre cele opt judeţe pentru care nu a fost finalizată încă lista de investiţii. Sunt sigur că în câteva săptămâni situația se va închide în toate cele opt judeţe, inclusiv Bistriţa-Năsăud, şi veţi avea ordinul de aprobare a listei cu obiectivele de investiţii. În ceea ce priveşte partea de contracte de finanţare, aici pot să-mi iau un angajament că primele contracte de finanţare vor fi semnate în următoarele zece zile de după aprobarea listei. Potrivit procedurii, în urma ordinului de aprobare a listei, autoritățile locale trebuie să încarce în platforma ministerului documentația necesară și noi putem încheia aceste contracte în momentul în care avem documentația completă”, a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, ministrul Cseke Attila.

Oficialul a completat: ”Avem 31 de documentaţii care sunt aproape de a fi complete din cele 200 depuse şi de aceea v-am spus că-mi iau angajamentul ca în următoarele zece zile să avem şi contractele de finanţare. Deci unităţile administrativ-teritoriale care se grăbesc şi fac această documentaţie tehnică vor avea rapid şi contracte de finanţare. Interesul nostru este acela de a închide acest palier cu contractele de finanţare”.

Consiliul Judeţean Bistrița-Năsăud a depus 27 de proiecte pentru finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, în vreme ce Primăria Bistrița a depus 8 proiecte. Și primăriile din județ au depus proiecte în vederea finanțării. Lista investițiilor pentru care s-au solicitat bani poate fi consultată AICI.