Ultimele noutati

Când va fi dotat Spitalul Județean de Urgență Bistrița cu aparat de rezonanță magnetică (RMN) și computer tomograf (CT)?

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost cuprins într-o licitație a Băncii Mondiale, prin care s-a anunțat că se va achiziționa un Computer Tomograf (CT) ultramodern, un aparat de rezonanță magnetică (RMN) și un PACS (Sistem de Arhivare și Transmitere a Datelor), investiții care vor facilita investigațiile pacienților direct în incinta instituției medicale.

Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, dă o veste bună bistrițenilor. Acesta spune că în aproximativ două-trei luni, aparatele de ultimă generație vor intra în dotarea spitalului.

S-a finalizat licitația de la Banca Mondială pentru CT și RMN. Am fost contactat deja de firma care a câștigat licitația – General Electric și cred că în două, cel mult trei luni vor livra aparatele către Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar noi trebuie să le pregătim locația și amplasamentul necesar” a declarat Lazany.

Aparatele CT și RMN va fi amplasate la parterul spitalului, în apropierea Unității de Primiri Urgențe astfel încât să avem acces facil și ultra-rapid la serviciile acestea de imagistică pentru diagnosticarea pacienților în cel mai scurt timp” a mai completat managerul interimar în timpul emisiunii ”Unde-i Adevărul?” de la postul local de televiziune AS-TV.

La ora actuală, județul Bistrița-Năsăud are un singur centru care este dotat cu aparate CT și RMN – Hiperdia. Astfel că, pacienţii care au nevoie de investigaţii medicale imagistice trebuie să se înarmeze cu multă răbdare dacă doresc analize gratuite.

Potrivit autorităților județene, în sistemul sanitar bistrițean au fost investite, în ultimii, ani mai bine de 20 de milioane de euro.

Citește și: 

Gata cu monopolul Hiperdia, pe tomografie! În sfârșit, Spitalul Județean aduce un tomograf și un R.M.N, proiect finanțat de Banca Mondială! Așa trebuia să fie de la început!
Caricatură

Ziar de Bistrita