Când vor fi finalizate lucrările la noul sediul al AJOFM Bistrița-Năsăud

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bistrița-Năsăud se va muta în ”casă nouă”, lucrările de construcție a unui nou sediu fiind în plină desfășurare. 

Potrivit directorului AJOFM Bistrița-Năsăud, Otilia Râpan, termenul pentru finalizarea lucrărilor este luna februarie a anului viitor, dar conducerea instituției a solicitat constructorului să facă în așa fel încât lucrările să fie finalizate mai repede, în luna decembrie.

”Anul acesta am primit finanțare pentru a continua lucrările la noul sediu. În prima fază, noi am ridicat clădirea și am acoperit-o. Pe timpul pandemiei nu ni s-au mai alocat fonduri pentru a continua lucrările. Anul acesta am primit sumele pe care le-am cerut, s-a făcut licitația și în final a câștigat compania Lucicor. Ei au termen de finalizare a lucrărilor luna februarie 2023, dar i-am rugat insistent să o termine până în decembrie. (…) Am avut discuții în acest sens cu dirigintele de șantier și cu constructorul. Nu mi-au dat niciun răspuns ferm. Eu sper totuși să ne mutăm în noul sediu cât mai repede. Dacă nu se finalizează în decembrie lucrările, atunci cu siguranță ne vom muta la anul. Avem și locuri de parcare acolo, nu o să mai avem probleme cu angajatorii sau cu șomerii care vin la vize. Există o curte destul de generoasă. Având în vedere că avem și Casa de Pensii în apropiere, am vorbit cu conducerea acestei instituții pentru a crea un acces comun pentru că avem oameni care merg și la Casa de Pensii și vin și la noi”, a spus Otilia Râpan.

Noul sediu va fi situat pe strada Lalelelor din municipiul Bistrița.

Conform proiectului, imobilul va avea regim de înălțime P+E și o suprafață utilă de 1.600 de metri pătrați. În total, la parter și etaj, vor fi amenajate 14 birouri cu suprafețe cuprinse între 16 și 25 de mp, patru săli de cursuri, cu suprafețe cuprinse între 43 și 80 de metri pătrați și o terasă de aproape 30 de metri pătrați.

Valoarea investiției în amenajarea noului sediu este de circa un milion de euro, finanțarea fiind asigurată prin intermediul Ministerului Muncii.