Carantină la Ciceu-Giurgești: 18 persoane au fost depistate de jandarmi în timp ce încălcau restricțiile impuse

 -  -  997


Un număr de 18 persoane au fost depistate de jandarmii din Bistrița-Năsăud în timp ce încălcau restricțiile impuse în contextul intrării în carantină a comunei Ciceu-Giurgești.

Forțele de ordine continuă misiunile privind verificarea respectării prevederilor legale în vigoare pe linia prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2 la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Astfel de verificări au fost efectuate și în comuna Ciceu-Giurgești.

”Jandarmii și polițiștii prezenți la filtrele organizate în punctele de referință și în interiorul zonei carantinate au controlat 820 de autovehicule și au legitimat 1.167 persoane. Scopul desfășurării acestor acțiuni este acela de a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus și, cu sprijinul cetățenilor, sperăm ca la sfârșitul celor 14 zile să fie înregistrată o scădere a numărului de îmbolnăviri. Totodată, au fost organizate și acțiuni punctuale în interiorul zonei carantinate, fiind legitimate 281 persoane. Au fost verificate societățile comerciale din localitate, fiind efectuate în principal acțiuni de informare a populației și a agenților economici în privința respectării măsurilor impuse pe perioada carantinării. Până în prezent au fost aplicate 18 avertismente scrise pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Totodată, jandarmii au efectuat acțiuni de verificare și în alte zone din județ. Astfel, în acest sfârșit de săptămână, a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 266 de locații,  fiind legitimate 971 persoane. Au fost aplicate în total 68 de sancțiuni. Dintre acestea, 12 au fost amenzi în valoare de 6.000 lei și 56 de avertismente scrise, aplicate persoanelor care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Forțele de ordine avertizează că acțiuni de acest gen se vor desfășura și în perioada următoare, până la încetarea măsurilor restrictive.

0 notes
122 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *