Caravana Educației ajunge și anul acesta în Bistrița-Năsăud

Caravana Educației, un proiect național destinat elevilor care urmează să susțină examenul de Evaluare Națională, va ajunge și anul acesta în județul Bistrița-Năsăud.

Proiectul, inițiat de Tineretul Social-Democrat din România și aflat la cea de-a doua ediție, vine în sprijinul elevilor de clasa a VIII-a și le oferă acestora acces gratuit la un set de 10 lecții la disciplinele Limba și literatura română și Matematică.

Potrivit președintelui TSD Bistrița-Năsăud, Paul Pop, Caravana Educației va ajunge în județul Bistrița-Năsăud pe 29 mai și se va opri în orașul Năsăud.

Prima lecție va fi susținută într-un autocar amenajat sub forma unei săli de clasă, următoarele lecții fiind disponibile online, pe platforma www.caravanaeducatiei.ro. Totodată, la nivel central, un grup de profesori va răspunde întrebărilor adresate de către elevi, va crea videoclipuri suport pentru anumite probleme ridicate de aceștia și le va oferi idei și strategii de învățare eficientă.

”Dacă un singur elev va beneficia de pe urma acestui program, eu consider că este un program reușit”, a spus Paul Pop într-o emisiune la AS-TV.

Caravana Educației a ajuns și anul trecut în județul Bistrița-Năsăud, mai exact în localitatea Șieuț, unde a fost primită cu mult entuziasm de către elevii dornici să își completeze cunoștințele pentru primul examen important din viața lor – cel de Evaluare Națională.

Anul acesta, la nivel național, Caravana va ajunge în 36 de județe ale țării și își propune să ofere sprijin unui număr cât mai mare de elevi.

La prima ediție a proiectului, circa 1.800 de copii din România au beneficiat de ajutor suplimentar în pregătirea pentru susținerea Evaluării Naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *