Care este scenariul luat acum în calcul de autoritățile din Bistrița-Năsăud pentru începerea noului an școlar

 -  -  1023Elevii și copiii de grădiniță din județul Bistrița-Năsăud ar urma să înceapă școala în baza scenariului 1, care prevede că aceștia vor participa efectiv la cursuri, asta dacă situația epidemiologică de la nivel județean nu se va înrăutăți, potrivit subprefectului Eugen Curteanu.

Sursa citată susține că situația epidemiologică actuală de la nivelul județului Bistrița-Năsăud permite ca noul an școlar să înceapă în baza scenariului 1, iar dacă aceasta nu se va schimba semnificativ, atunci toți copiii vor reveni în băncile școlii începând cu data de 14 septembrie.

Până în momentul de față, în județul Bistrița-Năsăud avem o situație epidemiologică relativ în ordine, nu depășim o rată de îmbolnăvire care să impună închiderea unor școli sau neînceperea anului școlar. Astfel, la data de 2 septembrie, nu avem luată nicio decizie pentru neînceperea școlilor pe scenariu 1, în data de 14 septembrie. Pe de altă parte, avem o problemă de ordin logistic, organizatoric, referitoare la spațiile în care să se desfășoare procesul de învățământ, în special în Bistrița. Dar am primit asigurări că se rezolvă. Am discutat cu domnul primar Crețu, știu că a avut întâlniri cu directorii unităților de învățământ, au făcut o radiografie a situației actuale și au căutat soluții. Era o mică problemă la Generală 1 și se mai punea problema începerii în condiții normale la Generală 4 și Generală 5, dar și acolo s-au găsit soluții și totul va fi în ordine până la data începerii noului an școlar. Mai mult decât atât, știu că fac și investiții la grădinițe din fonduri europene și o să fie și dotări noi”, a declarat Eugen Curteanu.

Subprefectul a completat că situația cu privire la evoluția cazurilor de COVID-19 din fiecare unitate administrativ-teritorială este monitorizată zilnic.

Autoritățile sunt încrezătoare și spun că dacă situația nu se va înrăutăți, atunci scenariul 1 rămâne cel pe care se va merge pentru începerea noului an școlar.

”Totul este să nu se înrăutățească situația. Din fericire, cu ajutorul lui Dumnezeu și datorită acțiunilor Jandarmeriei, Poliției și Direcției de Sănătate Publică, lucrurile stau mult mai bine decât în sudul țării”, a adăugat Eugen Curteanu.

0 notes
148 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net