Cartier de 400 de apartamente, pe Sigmir! S-a întocmit un PUZ pentru 49 de BLOCURI cu 2 etaje, 1 grădiniță, 1 supermarket și 1 piscină !

 -  - 


Consiliul Local va supune aprobării un Plan Urbanistic Zonal care prevede realizarea unui cartier de blocuri în Sigmir, pe strada Iazului.

Complex rezidential se va construi pe terenul de 5 hectare, situat in intravilanul localitatii componente Sigmir, str. Iazului din municipiul Bistriţa „UTR 22 și va avea:

  • – 392 de apartamente
  • – blocuri de 2 etaje
  • – 8 apartamente/imobil.

Accesul in zona studiata se face direct din strada Iazului. Terenul in discutie este situat intr-o zona cu o densitate mica construita, cu o circulatie auto si pietonala de nivel redus, iar vecinatatile corespund in majoritatea lor cu cladiri de locuinte cu regim de inaltime de D+P+1, D+P+2E .

Odata cu dezvoltarea municipiului, in zona s-au conturat o serie de reparcelari si de constructii cu functiune de locuire, fiind o zona linistita cu circulatie auto de nivel redus, cu drumuri in curs de amenajare.

  • Prevederi ale programului de dezvoltare a localitatii pentru zona studiata :

          Conform PUG, zona studiata cuprinde terenuri situate in UTR 22, PARTE DE TEREN SITUAT IN M1a – subzonă  mixta cu regim de inaltime maxim P+2 niveluri, zona de urbanizare care permite realizarea de locuinţe cu regim redus de înălţime dipuse pe un parcelar de tip urban, predominant locuinţe familiale de divese tipuri – izolate, cuplate, înşiruite, covor – grupate tipologic în teritoriu, cu o structură urbană coerentă, rezultat al aplicării procedurii de urbanizare.

Ca urmare a propunerii de extindere a zonei rezidentiale se urmareste extinderea si modernizarea retelelor edilitare din zona prin proiectarea si redimensionarea retelelor (debite si retele de distributie apa potabila, reteaua de canalizare, reteua de energie electrica, retele de telecomunicatii, surse si retele de alimentare cu caldura, retele de alimentare cu gaze naturale, dupa caz).

Cartierul din SIGMIR va deține 1 grădiniță, 1 supermarket și 1 piscină!

  • -suprafata construita1144 mp hipermarket +960 mp supraf constr. spatii de servicii, piscina, sanatate publica .
  • -institutii de invatamant-gradinita
  • suprafata teren aferent gradinitei 2.220 m mp din care:
  • -suprafata construita 458 mp.
  • -suprafata aleie, loc de joaca si spatiu verde 1.537 mp.

PUZ-ul a fost întocmit de arh. George Gaveniuc.

Firma care a comandat PUZ-ul are 5 ani vechime, 0 cifră de afaceri, 0 angajați și 50.000 de euro, datorie la Stat!

Sigmir Residence e firma care  a realizat PUZ-ul, companie fără activitate, înființată în 2016. Firma  deținută de Horea Indolean și Roland Ștefan Bizău.

După aprobarea PUZ-ului, dezvoltatorul are mai multe opțiuni și poate vinde terenul + proiectul sau poate obține autorizația de construire și demara investiția, treptat, în funcție de fondurile de care dispune.

Proiectul de hotărâre a fost postat pe site-ul Primăriei Bistrița și va fi supus la vot într-o ședință viitoare.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.