Recordul care NU-i chiar record: de fapt cel mai mare dans din România e o HORĂ care a avut loc în Slatina! Detalii despre Cartea Recordurilor, un fel de premiile Camerei de Comerț unde toți ajung pe locul I… la diverse categorii, în funcție de int€re$

Guinness Book sau Cartea Recordurilor e o organizație care trece în revistă anumite evenimente, din diferite domenii de activitate. Organizația are mai mulți reprezentanți care sunt invitați de ONG-uri sau persoane fizice pentru a trece în revistă anumite recorduri. La final se acordă o diplomă contra-cost și performanța este înregistrată.
Cartea Recordurilor a costat aproximativ 40.000 de euro, bani alocați de Consiliul Județean (60.000 de lei) și Ministerul Culturii (75.000 de lei).

 

Cea mai mare HORĂ a avut l0c la Slatina… ca să intre Năsăudul au inventat categoria dans popular în sincron!

 

cartea recordurilor bistrita12

cartea recordurilor bistrita1

 

 

 

 

 

 

 

În ce privește cel de-al doilea record înregistrat la Năsăud : “Cel mai mare dans popular românesc, realizat în sincron de 9506 oameni” acesta este un record RELATIV, deoarece România mai are un record în ce privește cea mai mare HORĂ la care au participat APROXIMATIV 14.000 de oameni, eveniment organizat la Slatina. 13.828 de participanti inregistrati oficial s-au prins in hora, in incercarea de a dobori recordul stabilit anul trecut de către bulgari, când, la Sofia, si-au dat mana 11.951 de oameni. Evenimentul a costat 50.000 de lei.

La Slatina, nici măcar NU au trimis reprezentant la HORA Unirii! Au omologat pe baza filmării!

La Slatina, oficial, în dans au intrat 13.828 de persoane cu ecuson valid, fapt consemnat de notarul Veronica Constantinescu în Certificarea eliberată ca dovadă pentru oficialii Guinness Book. Aceștia au mai cerut și numeroase dovezi foto și video, întrucât nici un observator oficial nu s-a deplasat la Slatina pentru a asista la acest eveniment. Printre condițiile impuse de regulamentul “celui mai mare dans în cerc” s-au numărat continuitatea rândurilor și interpretarea horei de toți dansatorii timp de cinci minute, fără întrerupere.

euro-hora-2

Picture_035

 

 

 

 

 

 

 

Recordul 2 al Slatinei: cel mai mare cor ce cântă un IMN național!

Pentru cel mai mare cor care cântă Imnul naţional. Noua performanţă a fost stabilită,de Ziua Unirii, de peste 5.000 de slătineni.

slatina_record_18736100

cor

 

 

 

 

 

La nivel mondial există mai multe asociații de acest gen care înregistrează recorduri:World Records Union, Guinness Wold Book, The World Record Academy. Acestea sunt cele mai cunoscute organizații care se ocupă cu înregistarea recordurilor de tot felul și implicit se află în concurență!

Guinness Wold Book este cea mai cunoscută în România, deoarece a pătruns pe piață în anii 90 și a avut mai multe emisiuni transmise prin TVR 1, singurul post de televiziune la acea dată. Este și cea mai veche organizație de profil.

World Records Academy lansată în martie 2007, cu categorii NELIMITATE de recorduri.

World Records Union a fost înființată în 2015. Din organizație fac parte încă 11 Cărți ale Recordurilor din diferite țări:  Asia Book of Records, World Records University, World Creativity Science Academy, Indochina Book of Records,  ASEAN Book of Records, India Book of Records, Vietnam Book of Records, Cambodia Book of Records, Laos Book of Records, Thailand Book of Records, USA Records Organization.

 

Recorduri ciudate: cel mai mare dans sub umbrele, cel mai lung șir de prezervative, cei mai mulți oameni care se rujează simultan!

 

Dans sub UMBRELĂ are 2 variante de record: în sală și în aer LIBER!

Recordul mondial privind cei mai multi dansatori in sincron cu umbrele a fost stabilit la Arenele Romane, Romania, unde Hewlett-Packard Global eBusiness Operations Centre a adunat 1.461 de oameni sub coordonarea unui coregraf profesionist care i-a coordonat pe toti cei 1.461 de participanti ce au dansat sincron cu umbrele colorate, timp de 6 minute si 24 de secunde. Acesta este un record indoor, deoarece la Timișoara au dansat cadril aproximativ 1.500 de elevi în cadrul unui eveniment intitulat Parada Absolvenţilor, organizată simultan în 60 de oraşe din 9 ţări. Dansul a durat 7 minute pe muzica lui Johann Strauss-fiul, cadrilul din opereta Liliacul. Dance with Europe se organiză anual și are sansa sa intre in Cartea Recordurilor dacă se adună peste 27.040 de participanti in toate orasele participante, acesta fiind ultimul record la categoria: “Cel mai sincronizat dans de pe planetă”

record-dans-umbrela

timisoara_pentru_cartea_recordurilor06

 

 

 

 

 

 

Despre Cluj și despre RUJ! Cele mai multe persoane care s-au rujat simultan, la Iulius Mall!

Recordul privind cele mai multe persoane ce s-au rujat impreuna simultan timp de un minut a fost doborat sambata, 8 martie 2014 la Iulius Mall din Cluj unde au participat 1.384 de persoane ce s-au rujat timp de un minut folosind rujurile si oglinzile primite la intrare. Participantele au fost de toate varstele, de la adolescente pana la pensionare. Recordul a fost omologat imediat de catre reprezentatul Guinness Book care a venit special de la Londra, Mark Gerard McKinley. Recordul anterior era detinut de Caracas, capitala Venezuelei, unde in august 2012, 1.002 femei si barbati s-au rujat timp de un minut intr-un centru comercial.

 

cluj ruj

978x0 (1)

 

 

 

 

 

 

 

Cea mai mare SALATĂ… un record finanțat de Kaufland Romania! 

 

 

cea-mai-mare-salata-din-lumeRecordul pentru cea mai mare salata, facuta din legume si verdeturi proaspete, a cantarit peste 19.050 kilograme si a fost realizata in data de 23 septembrie 2012 de catre Kaufland si Salve Club din Romania. Recordul a fost inregistrat la Centrul Expozitional Exporom Pantelimon din Bucuresti, Romania. Romania detine recordul privind cea mai mare salata vegetala din lume. Aceasta cantareste 19,05 tone si au muncit la ea cateva sute de voluntari din Bucuresti. Salata a fost preparata intr-un vas imens de 4.400 kg. Salata avea o inaltime de 53 de centimetri, 2,94 metri latime si 17,92 metri lungime. Pentru prepararea uriasei salate s-au taiat sase tone de rosii, patru tone de salata verde, patru tone de castraveti, doua tone de ardei, doua tone de ceapa si doua tone de morcovi. Pentru inmiresmarea ei s-au mai adaugat 400 de kilograme de masline, 800 de litri de ulei si 400 de kilograme de sare.

Cea mai lungă scrisoare pentru Moș Crăciun!

 

vvcdIn decembrie 2008, peste 1.000 de copii cu varstele cuprinse intre 8 si 14 ani au compus cea mai lunga scrisoare adresata lui Mos Craciun. Pe parcursul a zece zile, un sul de hartie lung de mai bine de 300 de metri a circulat prin scolile din orasul Brasov. Rezultatul final a fost o scrisoare de 413 metri lungime.

 

 

 

Cel mai lung șir de PREZERVATIVE!

 

longest-condom-chain-2Trei kilometri si trei sute de metri, este recordul la cel mai lung sir de prezervative innodate, detinut de romani. Evenimentul desfasurat in octombrie 2007 a reunit aproape 1.700 de oameni pentru a lega 25.773 de prezervative Love Plus, intr-un sir de aproape 3.300 de metri. Cu aceasta cifra a fost doborat recordul anterior de 2.700 de metri, stabilit in Thailanda de UNESCO.

 

 

 

Mirese fără NUMĂR, un record stabilit la București!

mireseBucurestenii se pot mandri ca au avut cea mai mare parada de mirese din lume, la data de 17 mai 2009, la aceasta parada au participat 100 de tinere. Rolul evenimentului a fost acela de a promova institutia casatoriei in societatea romaneasca.

 

 

 

Suceava are un ou record!

img_4982Localnicii din Suceava au intrat in Cartea Recordurilor cu cel mai mare ou incondeiat din lume. Oul urias a fost amplasat in centrul orasului Suceava si a fost omologat, la data de 18 aprilie 2009, de World Records Academy ca fiind cel mai mare ou traditional din lume. Acest ou a fost confectionat din fibra de sticla de catre o firma din Buzau si decorat cu desene realizate pe autocolant de catre o firma suceveana, are o inaltime de 7,25 metri, diametru de 4,6 metri si o greutate de 1,8 tone.

 

 

La nivel local, Camera de Comerț și Industrie organizează anual un TOP al firmelor din județ, unde pentru a NU deranja finanțatorii acestui eveniment inventează categorii și astfel firmele concurente sunt clasate fiecare pe locul I.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

hora-cartea-recordurilor-401x400UMOR: Au apărut primele GLUME despre recordul de la Năsăud: “Din pușcărie, Grig Bivolaru…”
Caricatură

Ziar de Bistrita