Ultimele noutati

Până acum, Primăria Bistrița a dat 10.000 de euro CHIRIE pe terenul din Zăvoaie unde s-au depozitat ilegal, gunoaiele orașului! NU au reușit să îndrepte pământul și au găsit o rezolvare “amiabilă”: au prelungit chiria… deși NU mai folosesc terenul respectiv!

Primăria Bistrița plătește chirie pentru un teren din zona Zăvoaie, pe care NU-l mai folosește!  Pe acest amplasament au fost stocate temporar deşeurile municipale după închiderea depozitului de deşeuri de pe strada Zăvoaie, deşeuri care pe parcursul anului 2016 au fost transportate integral la depozitul ecologic de la Tărpiu.

Timp de 5 ani, Primăria Bistrița a plătit chirie și acum prelungește contractul! Deși NU mai folosește terenul!

După finalizarea transportului deşeurilor municipale, Direcţia Servicii Publice a început viabilizarea terenului cu un strat de pământ vegetal, viabilizare care NU a putut fi finalizată. Reprezentanții DSP susțin că au sistat lucrările  datorită condiţiilor meteo nefavorabile.

Dacă exista mobilizare, terenul putea fi viabilizat într-o singură zi lucrătoare, având în vedere suprafața relativ mică (3.200 de metri pătrați). Continuarea viabilizării terenului în anul 2017 a presupus prelungirea Contractului de închiriere nr. 1/29.01.2015 , prin încheierea unui act aditional și prelungirea închirierii. Prin acest act adițional, Primăria plătește 675 de lei pe lună (aproximativ 150 de euro.)

 

b01

b0

 

 

 

 

 

b1

b02

 

 

 

 

 

 

Au toooot lălăit-o și au plătit peste 10.000 de euro aiurea!

Până acum, Primăria Bistrița a plătit aproximativ 10.000 de euro pentru a utiliza terenul de 32 de ari din zona Zăvoaie. Asta deoarece Proiectul de management al deșeurilor NU s-a desfășurat sincronizat cu închiderea gropior de gunoi din județ. Practic, groapa “veche” din Zăvoaie a fost ecologizată și în anul 2012, în vecinătate (pe un teren privat) s-a format un nou depozit de aproximativ 30.000 de tone. Nici măcar după stabilirea operatorului, deșeurile NU au fost transportate de urgență la Tărpiu deoarece au fost discuții pe seama tarifului de depozitare (Vitalia avea pretenții să depoziteze la tariful majorat). După 5 ani de depozitare ilegală, într-un final, toate gunoaiele din Zăvoaie au fost duse la Tărpiu.

Primăria Bistrița NU a reușit să-i predea proprietarului terenul în starea inițială, motiv pentru care contractul de închiriere s-a prelungit. Municipalitatea este obligată să predea terenul în starea inițială în termen de 9 luni și plătește chirie pe un teren pe care NU-l mai folosește!

 

Citiți și:

featured-x-640x400FOTO: DEZASTRU în Zăvoaie: groapa de gunoi se prăbușește în râul Bistrița! PSD-iștii tac chitic și pierd CONSTANT la capitolul încredere!

 
Caricatură

Ziar de Bistrita