Cât de des și pentru ce afecțiuni au solicitat bistrițenii Ambulanța în perioada minivacanței de Revelion?!

 -  -  1020


Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a întocmit un bilanț al intervențiilor din perioada minivacanței de Revelion. Potrivit acestuia, între 30 decembrie 2017 – 03 ianuarie 2018 a fost o perioadă relativ calmă, din punct de vedere al solicitărilor asemănându-se cu perioada de Crăciun.

Astfel, în acest interval, Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a asigurat asistența medicală la nivelul județului cu un echipaj tip C2 (cu medic), nouă echipaje tip B2 (cu asistent medical) și un echipaj de consultații la domiciliu (cu medic).

”În cele 4 zile, reprezentând opt ture de lucru, Dispeceratul Medical Județean Integrat ISU-SAJ a preluat și tratat un număr de 469 de solicitări cu caracter de urgență, din care:
• 433 (92,3%) urgențe medico-chirurgicale, din care:
▪ 273 misiuni (63,1%) au fost deservite de echipajele SAJ;
▪ 160 misiuni (36,9%) au fost alocate echipajelor SMURD;
• 36 (7,7%) consultații la domiciliu” precizează Annabella Muzsi – managerul general interimar al Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

Media intervențiilor, pe tură de 12 ore, a fost de 58,6 misiuni/tură ( cu 7,3% mai mare față de perioada minivacanței de Crăciun 2017), vârful activității înregistrându-se în tura de zi din 01 ianuarie 2018, în intervalul orar 07.00 – 19.00, când s-a asigurat managementul integrat al unui număr de 68 solicitări cu caracter de urgență /12 ore.

 

La fel ca în perioada minivacanței de Crăciun și acum, echipajele medicale au intervenit la cazuri cu afecțiuni specifice sezonului, cu multiple afecțiuni digestive, stări febrile, urmări ale consumului de alcool.

Nici în aceste zile nu au lipsit nici incidentele deosebite (accidente rutiere, traumatisme etc.) dar
niciunul nu a fost cu urmări grave.

0 notes
145 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *