Cât este dispusă Primăria Bistrița să plătească pentru asigurarea serviciilor de salvare acvatică și prim ajutor la Ștrandul Municipal Codrișor?

Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița caută o firmă care, pe timpul verii, să asigure serviciile de salvare acvatică și prim ajutor la Ștrandul Municipal Codrișor.

”Ștrandul municipal Codrișor cuprinde un bazin de înot pentru adulţi cu dimensiunile de 50,00 x22,00 x 1,50-2,10 m şi două bazine de înot pentru copii, unul cu dimensiunile de 17,00 x 6,30 x0,95 m, iar celălalt de formă octogonală cu latura de 2 m şi adâncimea de 0,65 m. Obiectivul necesită un post de salvare acvatică şi prim ajutor, activ pe perioada de funcţionare a  bazei de agrement. Acest post va fi asigurat zilnic, timp de 12 ore, de câte o echipă formată din minimum două persoane calificate în salvare acvatică şi prim ajutor” arată Direcția de Servicii Publice Bistrița.

Potrivit anunțului din cererea de ofertă, atribuțiile echipei vor fi:

  • patrularea cu scop preventiv pe marginea zonelor de îmbăiere;
  • deplasarea la locul accidentelor;
  • aplicarea tehnicilor de salvare de la înec;
  • scoaterea victimei din mediul periculos;
  • acordarea primului ajutor medical în caz de accident;
  • apelarea serviciului de ambulanţă;
  • transportarea şi predarea victimei pentru a fi preluată de personalul medical de
    specialitate.

Municipalitatea este dispusă să plătească pentru aceste servicii un preț maxim de aproximativ 71.000 de lei pentru întreg sezonul, adică aproximativ 15.000 de euro. Firmele interesate să depună oferte pot face acest lucru până la data de 4 aprilie.

Preţul va cuprinde tariful/oră/persoană, va fi exprimat în lei fără TVA, nu se va majora ulterior şi va fi valabil până la terminarea integrală a contractului. Durata contractului: de la semnare, până la data închiderii Ștrandului Municipal, respectiv finele sezonului estival din anul 2018. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

În ceea ce privește Ștrandul Codrișor, acesta a fost realizat în anul 1972 şi anul trecut, Primăria Bistrița a făcut investiții de aproximativ 4,7 milioane de lei în reabilitarea bazei sportive. Pe lângă cele trei bazine care au fost modernizate, baza de agrement a fost dotată şi cu un spaţiu de joacă pentru copii, un loc de picnic și un teren de baschet.