Câți bani a obținut Prefectura Bistrița-Năsăud în urma colectării selective a deșeurilor? Unde a ajuns întreaga sumă?

 -  - 


Instituțiile publice din România sunt obligate, prin lege, să colecteze selectiv deșeurile, iar Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud verifică periodic în ce măsură sunt respectate aceste prevederi legale.

Potrivit unui raport de evaluare a activității pe anul trecut dat publicității de Prefectura Bistrița-Năsăud, toate deșeurile colectare selectiv au fost predate către Rematinvest, firma care se ocupă cu colectarea și valorificarea deșeurilor reciclabile.

În total, în 2017 au fost predate deșeuri din hârtie și carton în cantitate de 13.800 kg, reprezentând inclusiv buletine de vot și documente de arhivă. Din valorificarea acestora, instituția a obținut suma de 2.760 de lei.

În plus, cea mai mare sumă, de circa 8.200 de lei a fost obținută din valorificarea deşeurilor din aluminiu. Au fost predate peste 2.000 de kilograme de plăcuţe de înmatriculare adunate și distruse de angajații Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bistrița-Năsăud.

De asemenea, au fost predate și echipamentele electrice și electronice în cantitate de 540 de kilograme, din valorificarea acestora rezultând suma de 157 de lei.

Astfel, în total, circa 11.000 de lei a obținut Instituția Prefectului județului Bistrița-Năsăud din valorificarea deșeurilor, această sumă fiind virată la bugetul de stat.

Loading

bookmark icon